EĞİTİM YATIRIMLARINI GÖRÜŞTÜLER

Okuduğunuz haber
2 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

JANDARMA, YAKA KAMERASI KULLANIYOR

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    2 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

2 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, evde sağlık hizmetleri konusunda bir açıklama yapıldı.

SAĞLIK      31 Mayis 2021 - 14:48     0

2 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, evde sağlık hizmetleri konusunda bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “İhtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında yapılması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi amacıyla 2010 yılından itibaren ilimizde faaliyet gösteren evde sağlık hizmetleri İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlı olarak;1 Koordinasyon merkezi,9 Hastane, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere toplam 10 birim ile hizmet vermektedir” denildi.

 

Açıklama şu şekilde devam etti;

16 Mobil Ekiple

18 Doktor (2 Uzman, 12 Pratisyen Hekim ve 4 Diş Tabibi)

80 Sağlık Personeli (Yardımcı Sağlık Personeli, Şoför) olarak yürütülmektedir.

2010 yılından 2021 yılı Nisan ayına kadar Ulaşılan Hasta Sayısı 21.681’dir.

2021 yılı Nisan ayı itibari ile Aktif Hasta Sayısı 2.056’dır.

2021 yılı Nisan ayı itibari ile Yatağa Tam Bağımlı Hasta Sayısı 475’dir.

2021 yılı Nisan ayı itibari ile Hasta yatağı verilen hasta sayısı 131’dir.

Bakanlığımız hedef ve planlamaları doğrultusunda gerek personel ve ekip açısından, gerekse ziyaret sıklığı açısından hedeflerinin üzerinde bulunmaktadır.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

 

Evde Sağlık Hizmeti başta YATAĞA BAĞIMLI hastalar olmak üzere;

Akciğer ve Solunum sistemi hastaları (KOAH, astım),

Kendi kendini idame edemeyen Ortopedi ve Travmatoloji, Nöroloji (Felçli) ve Onkoloji (Kanser) hastaları,

Ameliyat sonrası tedavisi evde devam eden hastalar,

Terminal dönem palyatif bakım hastaları,

Kısa süreli hemşirelik hizmetlerine ihtiyaç duyan hastalar, yararlanmaktadır.

NASIL BAŞVURULUR? ve SÜREÇ NASIL İŞLEMEKTEDİR?

Evde Sağlık Hizmeti için, hasta ya da aile bireyleri tarafından Ulusal Çağrı Merkezinin 444 38 33 (EV DE) numaralı telefonu aranarak başvuru yapılır.

Ulusal sağrı merkezince hasta bilgileri alındıktan sonra hastanın ikamet adresinin bağlı olduğu İl merkezinde bulunan Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine hastanın ataması yapılır.

Müdürlüğümüze bağlı Koordinasyon Merkezince hasta 15 dakika içerisinde aranarak hasta talebi ve gerekli bilgiler teyit edildikten sonra ilimiz içerisindeki ikamet adresine göre en yakın sağlık tesisinde bulunan Evde Sağlık Hizmetleri Birimine ataması gerçekleştirilerek hastanın 24 saat içerisinde doktorlu ekiple ziyaretinin gerçekleştirilmesi sağlanır.

İlgili hastane evde sağlık hizmetleri birimince hasta aranarak 24 saat içerisinde doktorlu ekiple ziyaret gerçekleştirilir. Bu ziyarette doktor tarafından hastanın muayenesi yapıldıktan sonra hastaya uygulanacak tedavi prosedürleri belirlenir ve hasta ziyaret sıklığı kararlaştırılır. Belirlenen planlama doğrultusunda hastanın tedavisi yapılır.

Evde Sağlık hizmetleri ekiplerimiz ihtiyacı olan hastalara özverili bir şekilde tedavi işlemleri yapmakla birlikte hastalar için paydaş kurumlarımız olan Çorum Belediye Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iletişime geçilerek hastalarımızın sosyal desteklerden yararlanması sağlanmaktadır.

Ayrıca covid-19 pandemisinin ülkemizde ilk görülmeye başlandığı andan itibaren, evde sağlık hizmetlerinden yararlanan hastalara ek olarak koronavirüse yakalanan hastalar ve temaslı kişilerde evde sağlık hizmetleri ekiplerince evlerinde muayene ve tedavileri yapılmaktadır.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ