HALİT YILDIRIM, TAYİN OLDU

Okuduğunuz haber
6 BİN ÖĞRENCİ LGS'DE TER DÖKECEK

BEYOĞLAN KÖYÜ CAMİ İBADETE AÇILDI

Anasayfa   /    Eğitim    /    6 BİN ÖĞRENCİ LGS'DE TER DÖKECEK

6 BİN ÖĞRENCİ LGS'DE TER DÖKECEK

Çorum Milli Eğitim Müdürü Kodek, Sınav İçin Hazırlıkların Tamamlandığını Açıkladı

EĞİTİM      04 Haziran 2021 - 21:53     0

6 BİN ÖĞRENCİ LGS'DE TER DÖKECEK

Liselere Giriş Sınavı (LGS) 6 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınava Çorum’da il genelinde 6 bin 600 öğrenci katılacak. Çorum Web TV’ye açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, sınav öncesi tüm okullarda pandemi tedbirlerinin alınarak, hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Kodek saat 09.30’da başlayacak olan sınav için tüm öğrencilerin saat 09.00 okullarında olmaları gerektiğini hatırlattı.

Çorum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesinde Çorum Web TV’ye açıklamalarda bulundu.

Sınava İl merkezinden 4 bin 35, ilçelerden 2 bin 565 olmak üzere toplam 6 bin 600 öğrencinin katılacağını açıklayan Kodek, sınavın 09.30’da başlayacağını ancak öğrencilerin en geç saat 09.00’da sınava girecekleri okullarda hazır bulunmaları gerektiğini vurguladı.

Sınavın il merkezinde 49, ilçelerde 90 olmak üzere 139 okulda gerçekleşeceğini belirten Kodek, 959 öğretmen, 150 emniyet görevlisi ve 90 destek elemanının sınavların yapılacağı 280 salonda görev alacağını bildirdi.

6 POZİTİF ÖĞRENCİ, İZOLE EDİLMİŞ SINIFTA SINAVA GİRECEK

Pandemi nedeniyle sınavın yapılacağı okullarda her türlü tedbirlerin alındığını açıklayan Kodek, “Tüm okullarda yeterli miktarda maske ve dezenfektan mevcut. İlimizde 6 pozitif öğrencimiz var. Bu öğrenciler izole edilmiş ayrı sınıflarda sınava katılacaklar. Hiçbir aksaklığa meydan vermeden pandemi şartlarını dikkate alacak şekilde gerekli önlemleri aldık. Sağlıklı ve problemsiz bir şekilde bu sınavı gerçekleştireceğiz” dedi.

KODEK’TEN SINAV ÖNCESİ ÖNEMLİ HATIRLATMA

Sınavla ilgili bilgiler veren Milli Eğitim Müdür Kodek şu açıklamalarda bulundu;

“Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında kimlik kartı bulundurmaları gerekiyor. Öğrenciler okula maske ile gelecekler ancak salonlarda mesafe kuralına uyulacağı için öğrenciler sınav sırasında maskelerini çıkarabilecekler. Kapı önünde yığılmaları önlemek için HES kodu sorgulaması yapılmayacak. Kalem ve silgi dağıtılmayacağı için öğrenciler kalem, silgi ve kalemtraş getirmeleri gerekiyor. Her öğrenci sınava kendi okulunda girecek. Sınav iki oturumda yapılacak. 09.30’da birinci oturum, 11.30’da ikinci oturum başlayacak. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ