CEYLAN, KARAKEÇİLİ ESNAFINI DİNLEDİ

Okuduğunuz haber
AŞGIN’DAN ÇERİKÇİ’YE TEBRİK!

TAHTASIZ: İSKİLİP MYO ÇÜRÜMEYE TERKEDİLDİ

Anasayfa   /    Ekonomi    /    AŞGIN’DAN ÇERİKÇİ’YE TEBRİK!

AŞGIN’DAN ÇERİKÇİ’YE TEBRİK!

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Hitit Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Çorum Yorgancılar Çeyizlik Eşya Perde İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Erdoğan Çerikçi’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

EKONOMİ      24 Eylül 2021 - 11:31     0

AŞGIN’DAN ÇERİKÇİ’YE TEBRİK!

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Hitit Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Çorum Yorgancılar Çeyizlik Eşya Perde İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Erdoğan Çerikçi’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Aşgın’a ziyareti sırasında AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Mustafa Tuzcu ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kenan Özüyağlı eşlik etti.

Çorum Hitit Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Çerikci Kooperatifin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kooperatifi 2016 yılında kurduklarını belirten Çerikci,106 kişi ile kurdukları kooperatifin yaptıkları başarılı çalışmalar ve gayretler sayesinde şu anda 900 üyeye ulaştıklarını söyledi.

4 yıl içerinde kullandırdıkları kredinin 100 milyonu aştığına dikkat çeken Çerikci, yönetim kurulu üyelerinin sayesinde kooperatifin kısa süre içerisinde hızlı bir şekilde büyüdüğüne vurgu yaptı.

Krediyi verirken ince eleyip, sık dokuduklarını kaydeden Çerikci, “ Bu yaptığımız uygulama ile bazı esnaf kardeşlerimizden tepki aldık, bu tepkilere rağmen bizler çizgimizi hiçbir zaman bozmadık, çünkü bu verdiğimiz paralarda doğmadık çocuğun bu paralarda hakkı vardı. Bunun içinde biz kimseye kolay para vermek istemedik. Bunun sonucunda da Allah’a şükür şu anda takipte olan hiçbir dosyamız yoktur” diye konuştu.

Buna rağmen kendilerinden kredi kullanan esnafa teşekkür eden Çerikci, takipte olan dosyalarının olmaması nedeniyle hızlı bir şekilde büyüme göstererek, bu hızlı yükseliş sayesinde en üst limit olan 225.000 bin liradan kredi verdiklerini kaydetti.

Takipte dosyası fazla olan kooperatiflerin kredi limitlerinin düşürüldüğünü belirten Çerikci, önemli olanın parayı dağıtmak değil, dağıtılan parayı geri toplamak olduğunu söyledi.

Şu ana kadar yüzde 9.5 faizle para verdiklerini hatırlatan Çerikci, Merkez bankasının faizleri 1 puan aşağı çekmesinin esnaf açısında sevindirici olduğunu ifade etti.

Kooperatiflerin yapılan genel kurulları hakkında da görüşlerini belirten Çerikci, seçimler öncesinde kooperatifler tarafından üyelerine bol keseden kredi kullandırıldığını ve bunların geri dönüşlerinde sıkıntılar olacağını kaydetti.

Başarılı çalışmalarından dolayı Çerikci ve yönetimini tebrik eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, kooperatifler tarafından esnafa kullandırılan paraların geri dönüşünün olmasının önemli olduğunu söyledi.

Aşgın, kooperatiflerin güvenilir ve uzun süre ayakta kalabilmeleri için işi sıkı tutmalarının doğal bir şey olduğunu ifade etti.

Önemli olanın hakka hukuka riayet etmek olduğunu belirten Aşgın, hiçbir ayırım yapmadan hakkı olan esnafa kredi kullandırılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Belediye olarak her zaman esnafların yanında olduklarını kaydeden Aşgın, “Belediyemizden beklentileriniz, şikayetleriniz, teşekkürleriniz ne olursa bunları bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin çalışmalarından gayet memnunuz, görevlerinizi layıkıyla yapıyorsunuz, işinizi takip ediyorsunuz, sizleri yıllardır tanıyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

Halket’in çalışmaları ve ürünleri hakkında bilgi veren Aşgın, kaliteli et üretimi yaptıklarından dolayı fiyatlar konusunda yapılan eleştirilere katılmadığını dile getirdi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ