KENDİNİ ASKER OLARAK TANITIP, DOLANDIRDI

Okuduğunuz haber
BAĞ HIRSIZLARI YAKALANDI

KAHVECİLER, ‘ŞEN’LENDİ

Anasayfa   /    ASAYİŞ    /    BAĞ HIRSIZLARI YAKALANDI

BAĞ HIRSIZLARI YAKALANDI

Çorum İl Jandarma Komutanlığı kurduğu özel ekiplerle çok sayıda hırsızlık olayını aydınlattı.

ASAYİŞ      12 Ocak 2022 - 13:11     0

BAĞ HIRSIZLARI YAKALANDI

Çorum İl Jandarma Komutanlığı kurduğu özel ekiplerle çok sayıda hırsızlık olayını aydınlattı.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ‘Bağ, Bahçe, Tarla ve Evden Hırsızlık’ olaylarının önlenmesi, meydana gelen hırsızlık olaylarının faillerinin tespit edilerek yakalanması maksadıyla oluşturulan ‘Özel Ekipler’ tarafından kesintisiz olarak istihbarat ve devriye çalışmaları yürütülüyor.

Bu kapsamda; Çorum İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, JASAT ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen etkili operasyonlar neticesinde tespit edilen depo ve işyerinde yapılan aramada, geçmiş dönemlerde Çorum İl Merkez ile Mecitözü ilçelerinde meydana gelen 20, Merkez İlçe Polis Bölgesi (1) ve Amasya ilinde meydana gelen 1 olmak üzere toplam 22 hırsızlık olayında çalınan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Jandarma’nın operasyonlarında 6 adet televizyon, adet av tüfeği, 138 adet 9 mm. çapında tabanca fişeği, 8 adet motorlu testere, 2 adet kaynak makinası, 7 adet elektrikli el matkabı, 8 adet şarjlı vidalama/matkap cihazı, 2 adet şarjlı matkap şarj aleti, 4 adet şarjlı matkap bataryası, 9 adet spiral makinası, 5 adet plastik boru kaynak makinası, 1 adet dairesel tezgah testeresi, 5 adet hidrofor motor, 2) adet dalgıç pompa, 1 adet dekupaj testere, 2 adet kılıç testere, 4 adet bakır semaver, 1 adet bakır güğüm, 1 adet fayans kesme makinası, 1 adet sırt tipi ilaçlama makinası, 1 adet el yapımı pala bıçak, 6 adet seyyar uzatma kablosu ele geçirilmiş, ayrıca yapılan aramada 92 litre kaçak rakı belirlendi.

Mağdur vatandaşlarla yapılan tespitler sonucunda ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edilirken, hırsızlık şüphelisi olarak tespit edilen 10 şahıstan 7’si şahıs yakalanarak Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile gözaltına alındı ve 4 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere, bir şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 2 şahıs ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tespiti yapılan diğer şahsın yakalanması için çalışmalar devam ederken, şüpheliler hakkında hırsızlık ve kaçak alkol ticareti suçlarından soruşturma devam ediyor.

VATANDAŞLARA TEDBİR HATIRLATMASI

Hırsızlık olayları ile ilgili Valilik’ten yapılan açıklamada, “Çorum İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının önlenmesine yönelik önleyici tedbirlere ve şüphelilerin yakalanması çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın özellikle hırsızlığa konu olabilecek eşyalarını yeteri kadar emniyet tedbiri almadan açıkta bırakmaması, hobi bahçelerinde bulunan evlerin kapı/pencerelerini kilitli bir şekilde bulundurması ve karşılaşılan şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden Jandarma’ya bildirilmesi olayların önlenmesi ve aydınlatılmasına büyük katkı sağlayacaktır.” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ