BAYRAM NAMAZI: 06.40’DA

Okuduğunuz haber
BAYRAMLAR BARIŞ, KARDEŞLİK, VUSLAT GÜNLERİDİR

AŞGIN: TÜM GÜZELLİKLER HEMŞEHRİLERİMİZLE OLSUN

Anasayfa   /    Gündem    /    BAYRAMLAR BARIŞ, KARDEŞLİK, VUSLAT GÜNLERİDİR

BAYRAMLAR BARIŞ, KARDEŞLİK, VUSLAT GÜNLERİDİR

TÜRKAV Çorum şube Başkanı İsmail Deli, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM      09 Nisan 2024 - 11:47     0

BAYRAMLAR BARIŞ, KARDEŞLİK, VUSLAT GÜNLERİDİR

TÜRKAV Çorum şube Başkanı İsmail Deli, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bayramların barış, kardeşlik, vuslat günleri olduğuna dikkat çeken İsmail Deli, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayını geride bırakarak bayram günlerine ulaşmış, bulunmaktayız” dedi.

Cenab-ı Allah’tan, O’nun rızasını kazanmak amacıyla tuttuğumuz oruçların, samimiyetle gerçekleştirdiğimiz ibadetlerin kabulünü niyaz eden İsmail Deli, mesajını şöyle sürdürdü:

“Ramazan, nefsin terbiyesiyle birlikte, bedenin terbiyesi manevi doygunluğu ile telafi edildiği, amellerin halis niyetlerle tazelenip tahkim edildiği sabır, tevekkül ve kurtuluş ayıdır.

Hemen sonunda karşıladığımız bayram ise gönüllerin hürmet ve hatırlatmayla coştuğu, küslük ve dargınlıkların kavuşma ve kucaklaşmayla tamir edilip unutulduğu barış, kardeşlik, vuslat günleridir.

Bayramlar Türk-İslam ahlakının yaşanıp yaşatıldığı manevi ve kültürel bir varlık alanı, Türk'ün töresinin ortak hatıra ve hedeflerimizin nefes aldığı buluşma ve kavuşma sahasıdır.

Ne var ki Türkiye’nin güvenliği sağlama alınmadıkça, İslam dünyası huzur ve istikrara kavuşturulmadıkça sevinçlerimizin bir yanı buruk, umut ve hayallerimizin bir tarafı hep eksik olacaktır.

Türk-İslam coğrafyasını mekan tutmuş kanlı hesaplaşmalar bayramlarımızı gölgelemekte, masum ve günahsızların yüreklerimizi yakan çığlıkları, kulaklarımızı tırmalayan feryatları ve göz yaşları sevinç sofralarımızın katığı olacaktır. Ne yazık ki bu coğrafyada yaşamanın bedeli ağır, imtihanı zordur.

Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, Kandil’de Türk bayrağı dalgalanmadıkça, Suriye ve Irak’taki terör kampları imha edilmedikçe Türk milletine ve bölge halklarına huzur, dirlik ve güvenlik gelmeyecektir.

Filistin topraklarındaki İsrail terörü, Doğu Türkistan’daki Kızıl Çin zulmü sona ermedikçe, İslam toplumları üzerindeki işgal vesayeti son bulmadıkça hiç kimse, hiçbir ülke güvende olamayacak, geleceğe umutla bakamayacak bayramları Bayram olmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle muhterem vatandaşlarımızın ve Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyor, her günümüzün bayram havasında geçmesini diliyorum.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ