PENCEREDKİ ATLAR SAHNELENECEK

Okuduğunuz haber
CEYLAN’DAN KANDİL MESAJI

TSO, KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

Anasayfa   /    Gündem    /    CEYLAN’DAN KANDİL MESAJI

CEYLAN’DAN KANDİL MESAJI

AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Mevlid Kandili nedeniyle vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM      16 Ekim 2021 - 16:35     0

CEYLAN’DAN KANDİL MESAJI

AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Mevlid Kandili nedeniyle vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin kâinatın tamamına nur saçıp aydınlattığını vurgulayan Ceylan, “Yüce Allah'ın son elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız. Sevgili Peygamberimizin, geçmişten geleceğe tüm insanlığın rehberi, güzel ahlak, adalet ve merhamet gibi kavramların vücut bulmuş halidir. Peygamberimizin doğumuyla birlikte dünyaya iyilikler ve güzelliklerle dolu bir nizama hâkim olduğu cehaletin yerini ilim ve irfanın, zalimliğin yerini merhamet duygularının, ayrışmanın yerini kardeşlik hislerinin aldığı ‘Asr-ı Saadet’ çağı başlamıştır. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.), Kur’an-ı Kerim’de tarif edildiği şekliyle, ‘Müjdeleyici, uyarıcı, dosdoğru yol üzere gönderilmiş bir elçi’ olarak milyarlarca insanın gönlünde, zihninde sonsuza kadar yer edinirken, Rabbimiz, 'Biz seni alemlere ancak rahmet olarak gönderdik' (Enbiya, 107) buyurarak onun insanlık için ifade ettiği büyük manaya dikkat çekmektedir” dedi.

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) 63 sene boyunca sürdürdüğü örnek hayatı tüm insanların dikkatlice incelemeleri gerektiğini ifade eden Ceylan, “Uyguladığı dahiyâne yöntemlerle dağınık kabileleri İslam bayrağı altında bir araya getiren usta bir devlet adamı, en zorlu anlaşmazlıkları çözmek için her daim kapısı çalınan ‘Emin’ yani güvenilir kişiliği, kuşu öldü diye bir çocuğa taziye ziyaretine giden uçsuz bucaksız bir merhamet abidesi olması, Sevgili Peygamberimizi (S.A.V.) anlatacak sadece birkaç cümle olabilir. O’nun ortaya koyduğu adil ve insan odaklı dünya nizamı düşüncesi, günümüzde birçok bölgede karşılaştığımız sorunların çözümüne en üst düzeyde yardımcı olabilecektir. Resulullah’ı (S.A.V.) anlamak, O’nun verdiği evrensel ve manevi mesajı kuşaktan kuşağa aktarmak, hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, Rabbimden birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmesini niyaz ediyorum” ifadelerini dile getirdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ