EMEKLİ BEKÇİ AHMET SÖNMEZ VEFAT ETTİ

Okuduğunuz haber
ÇORUM’DA AYNI SAATTE 90 BİN ÖĞRENCİYE 112 EĞİTİMİ

BAŞKAN AŞGIN MUHTARLARLA BULUŞTU

Anasayfa   /    Eğitim    /    ÇORUM’DA AYNI SAATTE 90 BİN ÖĞRENCİYE 112 EĞİTİMİ

ÇORUM’DA AYNI SAATTE 90 BİN ÖĞRENCİYE 112 EĞİTİMİ

Çorum’da aynı anda 90 bin öğrenciye 112 eğitimi verildi.

EĞİTİM      17 Nisan 2024 - 16:02     0

ÇORUM’DA AYNI SAATTE 90  BİN ÖĞRENCİYE 112 EĞİTİMİ

Çorum’da aynı anda 90 bin öğrenciye 112 eğitimi verildi.

Gereksiz aramaların azaltılması ve 112 acil hattının bilinirliğinin artırılmasına yönelik olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. Bu kapsamda; bugün tüm Çorum genelinde İlk/Orta/Lise düzeyindeki 473 okulda 89.738 öğrenciye, 7.200 öğretmen tarafından eş zamanlı olarak 112 acil çağrı eğitimi verildi. Bu sayede öğrencilerin ve vatandaşların acil durumlar karşısında ne yapacaklarını bilmesi ve Okul-Öğrenci-Aile üçgeninde farkındalığın artırılması hedefleniyor.          

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, eş zamanlı olarak tüm Çorum’da verilen 112 acil Çağrı Merkezi bilgilendirme ve farkındalık eğitimini Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğrenciler ile birlikte takip etti.

Çorum 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün Türkiye'de kurulan 57. merkez olmasına karşın kısa zamanda büyük mesafe kat ederek vatandaşa hizmet noktasında önemli başarılar elde ettiğini belirten Vali Dağlı, tüm istatistiki verilerde Türkiye ortalamasının üstünde kalarak, halka hızlı ve kaliteli hizmet verme noktasında çok iyi bir durumda bulunduklarını ifade etti.

Vali Dağlı, “Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için tüm kurumlarımızla işbirliği ve uyum içerisinde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bugün tüm Çorum genelinde 90 bine yakın öğrencimize eş zamanlı olarak verilen 112 Acil Çağrı Merkezi bilgilendirme eğitimi ile kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden biri sergilenmiştir. 112 Acil Çağrı Merkezinin tanınırlığının arttırılması ve farkındalık oluşturma noktasında personelimizin gayreti, vatandaşlarımızın desteği ve basın kuruluşlarımızın katkılarıyla örnek il olmaya devam edeceğiz.” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ