BUHARA TEŞKİLATINDA DEĞİŞİM FARKI!

Okuduğunuz haber
ÇORUM ŞEKER’DE PANCAR ALIMI BAŞLADI            

İTFAİYE TEŞKİLATLARI TAM DONANIMLI OLMALI

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ÇORUM ŞEKER’DE PANCAR ALIMI BAŞLADI            

ÇORUM ŞEKER’DE PANCAR ALIMI BAŞLADI            

S.S. Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan, Çorum Şeker Fabrikası 2021 Yılı Pancar Alım Kampanya Dönemi’nin başladığını söyledi.

EKONOMİ      28 Eylül 2021 - 13:00     0

ÇORUM ŞEKER’DE PANCAR ALIMI BAŞLADI            

S.S. Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan, Çorum Şeker Fabrikası 2021 Yılı Pancar Alım Kampanya Dönemi’nin başladığını söyledi.

Pehlivan, “Üreticiler olarak tarlada verdiğimiz emeğin, gayretin neticesini alacağımız Çorum Şeker Fabrikasının 2021 yılı şeker pancarı alım kampanya dönemi 24.09.2021 itibariyle başlamış bulunmaktadır. Kampanya döneminin ülkemize, bölgemize, fabrikamıza, nakliyecimize ve tüm çiftçi kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, kampanya döneminin kazasız ve belasız sona ermesini temenni ediyorum” dedi.

Pehlivan, “Çorum Şeker Fabrikası yapmış olduğu yenilikler ve yatırımlarla yeni bir kampanya dönemine daha girmiş bulunmaktadır. Fabrikamızın kampanya döneminde gerek söküm gerek nakliye gerek tesellüm gerek se fire ve polar konularında üreticilerimizi mağdur etmeyeceklerini ümit ediyorum. Başta fabrika yöneticileri ve idarecileri olmak üzere kampanya boyunca çaba gösteren tüm fabrika çalışanlarına, ürününü teslim için fabrikaya nakleden çiftçi ve nakliyeci kardeşlerimize kolaylıklar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Pehlivan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şeker pancarı tarımı, ülkemizde sözleşmeli üretimin ilk örneklerinden biri olup, tarımın sanayiye entegre olmasını sağlamış ve gıda sanayinin temel taşını oluşturmuştur. Nakliye ve hizmet sektörlerine doğrudan katkı sağlayan şeker pancarı, çiftçiyi tarlaya ve köye bağlayan, ailenin tüm fertlerine çalışma ve istihdam imkânı sağlayan, yan ürünlerinin tamamı değerlendirilen bir bitki olmasının yanı sıra, üretim ve işlenme periyodu içinde kullanılan girdiler ile birçok sektörde dolaylı olarak katma değeri artırıcı önemli bir rol oynamaktadır” diyen Ahmet Pehlivan, “Pandeminin olumsuz etkilerine, yüksek enflasyon ve girdi maliyetlerindeki %50’lerin üzerindeki artışlara, iklimsel sıkıntılara ve sulama sıkıntılarına rağmen, aylarca çalışan, alın teri döken, bıkmadan usanmadan nasırlı elleriyle toprağı işleyerek tohumdan şeker pancarı üreten değerli çiftçilerimizin artık emeğinin karşılığını alma zamanı gelmiştir.

Kısa bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 2021 Yılı A kotası Şeker Pancarı Alım Fiyatı ton başına 420,00 olarak açıklanmıştır. Tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Bu vesile ile Çorum Şeker Fabrikasının 2021 yılı kampanya döneminin tarım sektörüne, üreticilerimize, bölgemize ve tüm fabrika çalışanlarına hayırlı ve uğurlu olmasını ve bol kazanç sağlamasını temenni ediyorum.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ