CAMİLER, İLİM VE İRFAN YUVALARIDIR

Okuduğunuz haber
ÇORUM’UN GÜZELLİKLERİ ANKARA’YA TAŞINDI

BEDESTEN PROJESİ, 30 MİLYONA MALOLACAK

Anasayfa   /    KÜLTÜR-SANAT    /    ÇORUM’UN GÜZELLİKLERİ ANKARA’YA TAŞINDI

ÇORUM’UN GÜZELLİKLERİ ANKARA’YA TAŞINDI

Çorum Belediyesi, Ankara’da düzenlenen Hemşehri Festivali'nde stand açtı, Çorum’un hoşgörü ve muhabbetini Ankara’da yaşayan Çorumlularla buluşturdu.

KÜLTÜR-SANAT      11 Ekim 2021 - 09:49     0

ÇORUM’UN GÜZELLİKLERİ ANKARA’YA TAŞINDI

Çorum Belediyesi, Ankara’da düzenlenen Hemşehri Festivali'nde stand açtı, Çorum’un hoşgörü ve muhabbetini Ankara’da yaşayan Çorumlularla buluşturdu.

Çorumlu Dernekler Federasyonu ve Mamak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve ilki gerçekleştirilen Hemşehri Festivali HEMFEST'te stand açan Çorum Belediyesi, Çorum'un değerlerini Ankara'da yaşayan Çorumlularla buluşturdu. Festivalde konserler düzenlendi, halaylar çekildi, ikramlarda bulunuldu, memleket üzerine sohbetler yapıldı. Çorumluların, memleket özlemini giderdiği festivalde ortaya birbirinden renkli görüntüler çıktı.

SICAK LEBLEBİ HERKESİ ÇORUM BELEDİYESİ STANDINA ÇEKTİ

Çorum'un tarihi ve kültürel değerlerinin, birbirinden güzel yemeklerinin ve doğal güzelliklerinin sergilendiği HEMFEST'te Çorum Belediyesi'nin kavurduğu sıcak leblebinin kokusu festival alanında bulunan herkesi Çorum Belediyesi standına çekti.

Sabah saatlerinde kavrulmaya başlanan Çorum leblebisi gün boyu Çorum Belediyesi standına gelen ziyaretçilere ikram edildi. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat da standa gelen ziyaretçilere sıcak leblebi ikramında bulundu.

ÇORUM'A YAPILAN HİZMETLER BİZİ MEMNUN EDİYOR

Çorum Belediyesi standını ziyaret eden Ankara'da yaşayan Çorumlular, belediyenin tanıtıcı kitapçıklarını ve broşürlerini inceledikten sonra Çorum'a birkaç yıl içerisinde yapılan hizmetlerin Çorum'un çehresini değiştirdiğini ifade etti.

Pandemi dolayısıyla bir süredir Çorum'a gidemediklerini dile getiren Ankara'da yaşayan Çorumlular, Çorum'a son 2 yılda yapılan hizmetlerden Çorumlular olarak ziyadesiyle memnun kaldıklarını belirttiler ve en kısa sürede Çorum'a gelerek yapılanları yerinde görmek istediklerini söylediler.

ÇORUM BELEDİYESİ STANDINA ZİYARETÇİ AKINI

Birbirinden güzel ve değerli kitapların yer aldığı, sıcacık leblebinin kavrulduğu Çorum Belediyesi standını Ankara'da yaşayan Çorumlular ve Çorum sevdalılarının yanı sıra siyasilerden ve bürokratlardan da çok sayıda kişi ziyaret etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Çorum Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, önceki dönem Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, 25. ve 26. Dönem Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Mamak Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Aksu ve çok sayıda siyasi Çorum Belediyesi'nin Ankara’da Hemfest Festivalinde açmış olduğu standa ziyarette bulundu.

Hoş muhabbet çerçevesinde geçen ziyaretlerde Çorum Belediyesi standına gelenleri Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat misafir etti.

YAĞBAT, BAŞKAN AŞGIN'IN SELAMLARINI İLETTİ

Çorum'a kazandırılacak hizmetlerden biri olan bedesten ve çok katlı otopark projesinin temel atma töreninin gerçekleştirilmesi nedeniyle Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın HEMFEST'e katılamadığını söyleyen Yağbat, festivale katılanlara Başkan Aşgın’ın selamlarını iletti.

Konuşmasına, festival alanından çalan Müslüm Gürses'in “deli gibi sevmek ruhumuzda var” dizelerinin geçtiği şarkısına vurgu yaparak başlayan İsmail Yağbat, “Çorumlular olarak Çorum'u deli gibi sevmek ruhumuzda var. 30 aydır AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birini Çorum’da sergiliyoruz. Çorum’umuz için aşkla çalışıyoruz. Bu sebeple Çorumlu hemşehrilerimizin ve Çorum sevdalılarının bir araya geldiği bir festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse'ye ve Çorumlu Dernekler Federasyonu ile Mamak Çorumlu Dernekler Federasyonu başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Çorum sevdası ortak paydasında bir araya gelen tüm hemşehrilerimizi yürekten kutluyorum.” dedi.

İSKİLİP DOLMASI'NA YOĞUN İLGİ

Çorum'a özgü tescilli lezzetlerin başında gelen ve Çorum mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında olan İskilip Dolması HEMFEST’te Ankara'da yaşayan Çorumlulara ve festival alanına gelen misafirlere ikram edildi. İskilipli ustalar tarafından hazırlanan ve 10 saatte pişirilen İskilip Dolması, yapılan dualarla açıldı.

Ankara'da yaşayan Çorumlular İskilip Dolmasına yoğun ilgi gösterdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ