BAŞKAN DERE TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

Okuduğunuz haber
ESNAF KREDİYE ULAŞAMIYOR

KAYA’DAN KADİR GECESİ MESAJI!

Anasayfa   /    Siyaset    /    ESNAF KREDİYE ULAŞAMIYOR

ESNAF KREDİYE ULAŞAMIYOR

CHP Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, hükümet esnafa müjde diye duyursa da esnaf kredi ve kefalet kooperatiflerine birkaç aydır ödenek açılmadığını belirtti.

SİYASET      05 Nisan 2024 - 16:08     0

ESNAF KREDİYE ULAŞAMIYOR

CHP Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, hükümet esnafa müjde diye duyursa da esnaf kredi ve kefalet kooperatiflerine birkaç aydır ödenek açılmadığını belirterek, “Bu hükümet tavşana kaç, tazıya tut diyor. Yerel seçim öncesi Ticaret Bakanı esnafa müjde diye açıklama yaparak kredi limitlerinin 650 bin liradan 750 bin liraya yükseltildiğini müjdeledi. Bunu duyan ve nakit sıkışıklığı çeken esnaf kredi kefalet kooperatiflerine koştu. Ancak hayal kırıklığına uğradı. Çünkü esnaf ve kredi kefalet kooperatiflerine birkaç aydır para gelmiyor. Kooperatifler de esnaf da para bekliyor. Ama AKP iktidarı ise esnafı kandırmaya devam ediyor” dedi.

ŞARTLAR AĞIRLAŞTI

Ekonomik kriz nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini, BağKur primini, kirasını ve vergisini ödemekte zorlandığını hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, maddi sıkıntı içerisinde olan esnafın krediye de ulaşamadığını söyledi. Tahtasız, şöyle devam etti:

“Bir taraftan piyasalarda yaprak kımıldamıyor diğer taraftan kredi muslukları sürekli kısılıyor. Önceki yıllarda Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’nden piyasaya göre uygun krediler kullanan esnafın artık o şansı da kalmadı. Geçen yıl seçim öncesinde yüzde 7 olan esnaf kredi ve kefalet kooperatifi faizleri bu yıl masraflarıyla beraber yüzde 35’e dayanmış durumda. Yine 5 yıl olan kredilerin vadesi 3 yıla düşürüldü. Daha önce ödemeler 6 ay veya 1 yıllık taksitlerle olurken, şimdi aylık veya 3 aylık taksitlere düşürüldü. Zamanında ödenmeyen krediler temerrüt faizleri de yüzde 43’e çıktı. Esnafımız içinde bulunduğu darboğazdan dolayı bütün her şeyi göze alıp kredi çekmek istese de bu sefer ‘para yok’ bahanesiyle karşı karşıya kalıyor. Çünkü Çorum’daki esnaf kooperatiflerine birkaç aydır para gelmiyor. Para sorununun tüm Türkiye genelinde devam ettiğini ve esnaflarımızın krediye ulaşamadığı yönünde bilgiler edindim. Bu ağır ekonomik koşullarda esnafa daha ne kadar darbe vurulacak merak ediyorum. Esnafın bu krizden çıkması için çok daha uygun şartlarda krediler verilmeli, esnaflara verilen 7200 prim gün sözü bir an önce yerine getirilmelidir.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ