SAKSI’DA KENEVİR YETİŞTİRMİŞ!

Okuduğunuz haber
KADIN ÇİFTÇİLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ!

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR

Anasayfa   /    Gündem    /    KADIN ÇİFTÇİLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ!

KADIN ÇİFTÇİLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ!

Çorum’da İŞKUR İl Müdürlüğü, Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çorum Ziraat Odası Başkanlığı ve İl ve İlçe  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri arasında işbirliği protokolü imzalandı.

GÜNDEM      31 Mayis 2021 - 15:33     0

KADIN ÇİFTÇİLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ!

           

Çorum’da İŞKUR İl Müdürlüğü, Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çorum Ziraat Odası Başkanlığı ve İl ve İlçe  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin katılımıyla tarımsal nüfusun gençleştirilmesi ve niteliklerinin arttırılarak modern tarım yapılması amacıyla mesleki eğitim kursları düzenlenmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği’nin 99. maddesi ve bu maddenin usul ve esaslarını belirleyen “Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesine İlişkin Genelge” ile “Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Arasında Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Çorum’da kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilerek arttırılması, desteklenmesi ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi, kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi kırsalda istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere il genelinde 10 meslekte toplam 189 kadın kursiyer eğitime alınacak.

İŞKUR İl Müdürü Levent Tuzcu, yaptığı açıklamada, “Bu kapsamda Alaca (Örtü altı Sebze Yetiştiricisi ve Yöresel Gıda Ürünleri Üretimi) 40 kişi, Boğazkale (Yöresel Gıda Ürünleri Üretimi ) 20 kişi, Oğuzlar (Peynir İmal İşçisi, Çilek Yetiştiricisi) 32 kişi, Uğurludağ (Çilek Yetiştiricisi) 12 kişi Kargı (Örtüaltı Domates Yetiştiricisi) 20 kişi, Ortaköy (Yöresel Gıda Ürünleri Üretimi ve Peynir İmal İşçisi) 40 kişi, Sungurlu (Yöresel Gıda Ürünleri Üretimi ) 25 kişi olmak üzere toplamda 189 kişi mesleki eğitime tabi tutularak kurs sonunda kurs bitirme belgeleri verilecektir. Söz konusu protokol ve ilgili mevzuat gereği kursiyerlere  günlük 35 TL kursiyer cep harçlığı  verilecek ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği  İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta prim giderleri karşılanacaktır” dedi.

Projelerin toplam bütçesinin 448 bin 644 TL olduğunu, 2021 yılı içerisinde pandemi koşullarının elvermesi halinde mesleki eğitim kurslarının artarak devam edeceğini anlatan Tuzcu, bu kapsamda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda alınan karar gereği 1785 kişiye eğitim verileceğini söyledi. Başvurulara ilişkin başvuru tarihleri ve kontenjan durumlarının Kurum İlan panolarında ve kurum internet sayfamızda (www.iskur.gov.tr) detaylı olarak belirtildiğini hatırlatan İl Müdürü Tuzcu, Kurslara katılmak isteyenlerin İŞKUR’a iş arayan kayıtlarını yaptırarak ilanda belirtilen tarih ve saatte yapılacak kursiyer seçme mülakatlarına katılmaları gerektiğini belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın, Orhan Sarı, işbirliği protokolünden duyduğu memnuniyeti belirterek kırsalda yaşayan nüfusun niteliklerinin artırılarak ekonomik kazancının iyileştirilmesi, ve kırsalda yaşanan işsizlik sorununa çözüm üretmesi, kırsalda istihdamın korunmasına ve artırılmasına  katkıda bulunması açısından işbirliği protokolünün önemine değinerek, her iki kurumada teşekkürlerini ileterek bu işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan eğitim alan kursiyerler ile diğer çiftçiler arasındaki etkileşime değinerek eğitimlerin olumlu katkılarından bahsederek her iki kurumada katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ