İKTİDARIN TOKLUK SINIRINI HALA BELİRLEYEMEDİK

Okuduğunuz haber
KIRSAL KALKINMAYA 6.5 MİLYON HİBE!

PROTOKOL EŞLERİNDEN MORAL ZİYARETİ!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    KIRSAL KALKINMAYA 6.5 MİLYON HİBE!

KIRSAL KALKINMAYA 6.5 MİLYON HİBE!

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'a kırsal alanda tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi kapsamında 2006 /2020 yılları arasında 116 adet  projeye 52 milyon 758 bin 50  TL Proje tutarlı 26 milyon 379 bin 25 TL hibe ödemesi yapıldığını bildirdi.

EKONOMİ      07 Haziran 2021 - 15:14     0

KIRSAL KALKINMAYA 6.5 MİLYON HİBE!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'a kırsal alanda tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi kapsamında 2006 /2020 yılları arasında 116 adet  projeye 52 milyon 758 bin 50  TL Proje tutarlı 26 milyon 379 bin 25 TL hibe ödemesi yapıldığını bildirdi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ilk olarak 2006 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ceylan, beş yıllık programlar dahilinde yürütülen projelerin son olarak dördüncü dönem Bakanlar kurulu kararı ile uygulandığını kaydetti.

9 Haziran 2021 tarih itibariyle değerlendirme süreci biten ve Çorum’da değerlendirilen 51 projenin Bakanlık tarafından onaylandığını bildiren Milletvekili Ceylan, bu projeler için hibe sözleşmelerinin imzalanmasına hak kazanıldığını anlattı.

Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 14.Etap projelerinden 47 adet Aile işletmeciliği Faaliyetlerinin geliştirilmesi (Balya makinesi, Yem Karma Makinesi, Süt Sağım Ünitesi, Silaj Makinesi) konusunda projelerin destekleneceğini ifade eden Ceylan,  toplamda 5 milyon 77 bin 512 TL proje tutarının, 2 milyon 538 bin 756 TL hibe ödemesi yapılacağını söyledi.

 Ceylan, “Aynı zamanda Ekonomik yatırımlar konulu (Güneş Enerji Sistemleri, Hububat Silosu Yapımı, Çeltik Fabrikası Kurulumu ve Fabrika Modernizasyonu ) projelerden 4 adet desteklenmeye hak kazanmış olup Toplamda 10 milyon 922 bin TL Toplam Proje tutarı olup 8 milyon 56 bin TL Hibeye esas tutarı olan Projelere 4 milyon 26 bin TL hibe ödemesi yapılacaktır” bilgilerini paylaştı.

Proje kapsamında hibe desteği tüm etaplarda  %50 hibe ödemeli desteklemeler yapıldığını vurgulayan Ceylan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde üretime, kalkınmaya devam, her daim üreticinin yanında olan başta Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Üreten Çorum çiftçisinin dün olduğu gibi bugün de yanlarında olup hizmetimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ