CEYLAN, YÜZME HAVUZUNU İNCELEDİ

Okuduğunuz haber
ŞAHİNER’DEN SU AÇIKLAMASI

BELEDİYE ATIK MERKEZİ AÇILIYOR

Anasayfa   /    İLÇELER    /    ŞAHİNER’DEN SU AÇIKLAMASI

ŞAHİNER’DEN SU AÇIKLAMASI

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner yaşanan su sıkıntısı hakkında açıklamalarda bulundu.

İLÇELER      16 Eylül 2021 - 10:15     0

ŞAHİNER’DEN SU AÇIKLAMASI

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner yaşanan su sıkıntısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Su kesintisinin yapılmadığını belirten Şahiner, günde 12-13 arıza olduğunu, bundan dolayı da sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Sungurlu’da altyapının ömrünü doldurduğunu belirten Şahiner, “Türkiye’nin hiçbir il ve ilçesinde aspest borularla su verilmiyor ancak Sungurlu’da 50 yıldır bu borularla su verilmeye devam ediyor. Günde 12-13 arıza oluyor. Su kesintisi yapılmıyor. Arızalardan kaynaklı sıkıntı oluyor.” dedi.

İlçede su sıkıntısı olmaması için aylardır gece gündüz ekibiyle birlikte sahada çalışma yaparak yeni kuyular açtıklarını belirten Şahiner, “Ayrıca yıllardır hiç el atılmamış mevcut kuyularımızı yenileme çalışmalarımız da devam ediyor. Altyapı ömrünü tamamladığı için %70 yeraltında kaçağa gidiyor. Ayrıca kaynak sularının azalması ve yeraltı sularının ciddi manada çekilmesi nedeniyle su kuyularında rezervler de tükenme noktasına geldi.

Altyapının değişmesi için 2 yıl önce proje çizilip İller Bankası’na verildi. Projenin miktarı 100 milyon civarında. Ama hala ses soluk yok. Bu boruların biran önce değişmesi gerekiyor. Yoksa 2-3 seneye kadar tüm Sungurlu ellerinde damacanalarla su taşıyacak hale gelecek. Bu konuda Milletvekilleri ve İller Bankası ile görüşme halindeyiz. Proje ihalesi bu sene yapılması gerekiyor. Yoksa yüksek yerlerde su sıkıntısı yaşanmaya devam edecek.

Hala suyun birçok yerde bahçe sulaması için kaçak olarak kullanıldığı duyumları alıyoruz Bu sorunun üzerine ısrarla gitmeye devam edeceğiz. Yeni ekipler oluşturularak Sungurlu Belediyesinden su alan her yer taranacak. Her yer sürekli olarak kontrol altında tutulacak. Vatandaşlarımızın da hassasiyet göstermesi gerekiyor. Kaçak su kullanımının belediyemize bildirilmesi lazım. Çünkü bu sular, kamunun hakkıdır, kul hakkıdır.

Bunun hem maddi olarak cezası ağır hem de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası var. Vatandaşlarımızın bu konuda mutlaka duyarlı ve bilinçli olması lazım.

Diğ Çayı Barajı’nın da biran önce tamamlanıp, Sungurlu’ya içme suyunun verilmesi gerekiyor. Bu konuda Milletvekillerinin desteği gerekiyor.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ