DOĞALGAZ, KONUT'TA AB'DEN UCUZ, SANAYİDE DEĞİL!

Okuduğunuz haber
ŞAPİNUVA’YI TURİZMDE ÜSTTE GÖRMEK İSTİYORUZ

BELEDİYE DERE AÇIYOR

Anasayfa   /    İLÇELER    /    ŞAPİNUVA’YI TURİZMDE ÜSTTE GÖRMEK İSTİYORUZ

ŞAPİNUVA’YI TURİZMDE ÜSTTE GÖRMEK İSTİYORUZ

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü mezuniyet töreni Ortaköy ilçesinde bulunan Şapinuva tarihi ören yerinde gerçekleştirildi.

İLÇELER      09 Eylül 2021 - 11:31     0

ŞAPİNUVA’YI TURİZMDE ÜSTTE GÖRMEK İSTİYORUZ

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü mezuniyet töreni Ortaköy ilçesinde bulunan Şapinuva tarihi ören yerinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Kara, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Şenödeyici, Dekan Yardımcısı Dr. Hüseyin Altındağ, Şapinuva eski Kazı Başkanı ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aygül Suel, yeni Kazı Başkanı Dr. Önder İpek, Öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, “İlçemiz sınırları içerinde yer alan  Şapinuva tarihi ören yeri Hitit Medeniyetine Askeri, Dini, İdari ve Ticari Başkentlik yapmıştır. Bölgemizdeki çalışmalar 1990 yılında kurtarma kazıları ile başlamış, yaklaşık 30 yıldır bu çalışmalar devam etmektedir. Bizler yörenin temsilcileri olarak artık Şapinuva’yı Ülke Turizminde üst sıralarda görmek istiyoruz. Yöremizin turizmde ön sıralarda yer alması bölgeye hareketlilik katacak. ilçemizden illere olan göçü azaltacak, yeni istihdam alanları açacak, esnafımıza ekonomik katkı sağlayacak, Ülke, İl ve İlçemizde turizm potansiyelini arttıracaktır. maalesef ki 30 yıldır yapılan bu çalışmalar ile bir yere varamadık, yapılan kazı çalışmaları ile sesimizi hiçbir yere duyuramadık. Daha Çorum’da bile Şapinuva’nın neresi olduğunu bilmeyenler var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde yapılacak olan çalışmalar ile Bölgemizi ve yöremizi en iyi şekilde ön plana çıkartacak. Ülke hatta Dünya Turizminde ziyaret edilecek bir bölge haline getireceğiz, tabiî ki bunlar siz değerli hocalarımız ve öğrencilerimizin gerçekleştireceği çalışmalar ile olacaktır. Ben bugün buradan mezun olan öğrenci kardeşlerimin mezuniyetlerini tebrik ediyor, kendilerini yetiştiren eğitim görevlileri ve ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ