ZELİHA MUMCU COVİD-19 KURBANI

Okuduğunuz haber
ABITA EKİPLERİNDEN KDV İNDİRİMİ DENETİMİ

BELEDİYE’DEN GENİŞ KAPSAMLI TEMİZLİK

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ABITA EKİPLERİNDEN KDV İNDİRİMİ DENETİMİ

ABITA EKİPLERİNDEN KDV İNDİRİMİ DENETİMİ

Çorum Belediyesi Zabıta ekipleri, marketlerde denetimlerini sürdürüyor.

EKONOMİ      17 Subat 2022 - 16:14     0

ABITA EKİPLERİNDEN KDV İNDİRİMİ DENETİMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel gıda fiyatlarında KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi ile ilgili açıklamadan sonra Çorum’da denetimler sıklaştırıldı.

Çorum Belediyesi Zabıta ekipleri, marketlerde denetimlerini sürdürüyor.

Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesi nedeniyle bu indirimlerin gıda fiyatlarına yansıyıp yansımadığı noktasında denetim gerçekleştiren ekipler, gerekli durumlarda işyerlerini uyarmayı ihmal etmiyor. Denetimlerde gıda ürünlerine indirim yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giderek ürünlerin etiketleriyle kasadaki fiyatlarını tek tek karşılaştırdı, KDV oranlarını denetledi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ