BOYNUUZUN, ADALET SEN YÖNETİMİNE SEÇİLDİ

Okuduğunuz haber
AHİLİK, KARDEŞLİK, PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA DEMEKTİR

ÇESİAD’A BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Anasayfa   /    Gündem    /    AHİLİK, KARDEŞLİK, PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA DEMEKTİR

AHİLİK, KARDEŞLİK, PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA DEMEKTİR

Çorum Hitit Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Çorum Yorgancılar Çeyizlik Eşya Perde İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Erdoğan Çerikçi, Ahilik Haftası Kutlamaları nedeniyle bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM      13 Eylül 2022 - 15:47     0

AHİLİK, KARDEŞLİK, PAYLAŞMA  VE YARDIMLAŞMA DEMEKTİR

Çorum Hitit Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Çorum Yorgancılar Çeyizlik Eşya Perde İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Erdoğan Çerikçi, Ahilik Haftası Kutlamaları nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Medeniyet tarihinin Türk kültürüne armağan ettiği birçok değerler olduğunu belirten Çerikci, bu değerlerden birisinin de Anadolu' da kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettiren, Müslüman-Türk toplumunun toplumsal, ekonomik, dini, ahlaki ve kültürel hayatını tanzim eden Ahilik kurumu olduğunu söyledi.

Ahilik teşkilatının, 13. yüzyılda temelleri atılan ve iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi değerler üzerinden yüzümüzü ağartan, başımızı dik kılan bir medeniyet projesi olduğuna değinen Çerikci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ahi Evran-ı Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir

Bugünlere kadar ulaşan ahilik sanat, ticaret ve diğer meslek alanlarında dayanışmayı ve yardımlaşmayı sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkarmıştır.

Ahilik insanlara elini, kapısını ve sofrasını açık tutmayı salık verirken dilini, gözünü ve belini bağlı tutmasını öğütlemektedir.

Ahilik, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler. Yoksulu ve kimsesizi korur. Ahi demek kardeş demektir. Bütün esnaflar birbirinin kardeşidir. Kardeşlik; paylaşmadır, yardımlaşmadır.

Ahilik haftasında Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor, iş ve meslek hayatında saygılı, şefkatli cömert güleryüzlü ahilik geleneğini esas alan esnaf ve sanatkârlarımızın yetişmesi dileğiyle, başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere bütün halkımızın ahilik haftasını en içten dileklerimle kutluyor, hayırlı kazançlar diliyorum”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ