AŞGIN’DAN ZANAATKARLAR DESTEK SÖZÜ!

Okuduğunuz haber
AK PARTİ’DEN DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ADASI’NA ÇIKARMA!

KÖFTECİ KEL ADİL'İN OĞLU VEFAT ETTİ

Anasayfa   /    Siyaset    /    AK PARTİ’DEN DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ADASI’NA ÇIKARMA!

AK PARTİ’DEN DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ADASI’NA ÇIKARMA!

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 1960 darbesi sonrasında yapılan yargılamalarla hafızalarda yer eden ve adı Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak değiştirilen Yassıada’yı ziyaret etti.

SİYASET      14 Haziran 2022 - 14:59     0

AK PARTİ’DEN DEMOKRASİ VE  ÖZGÜRLÜK ADASI’NA ÇIKARMA!

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 1960 darbesi sonrasında yapılan yargılamalarla hafızalarda yer eden ve adı Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak değiştirilen Yassıada’yı ziyaret etti.

İl Yönetim Kurulu üyelerine yönelik olarak İstanbul Gezisi düzenlenen İl Başkanı Ahlatcı, gezi programı çerçevesinde ilk olarak Demokrasi ve Özgürlük Adası’na gittiler. Burada 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve müzeye dönüştürülen Hasan Polatkan Spor Salonu'nu ziyaret eden İl Başkanı Ahlatcı ve beraberindeki heyet, 27 Mayıs darbesine giden süreci ve yargılamaları anlatan belgeselin gösterimini izlediler.

Rehber eşliğinde Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi'ni de gezen Ahlatcı ve ekibi, Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminden bugüne kadar olan süreçte verilen demokrasi mücadelesini eserler üzerinden inceleme fırsatı da buldular.

Devamında Adnan Menderes Müzesi'ni de ziyaret ederek, Adnan Menderes'in çocukluk yıllarından itibaren hayatındaki önemli dönüm noktaları, siyasi hayatı ve darbe sonrasındaki yargılanma döneminde tecrit koşulları, kitapları, mektup yazdığı ve tutuklu kaldığı hücrede inceleme fırsatı buldular.

1960 darbesi sonrasında yapılan yargılamalarla hafızalarda yer eden Yassıada’nın, geleceğe ışık tutma misyonuyla, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürüldüğüne dikkat çeken İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, “Duygulanmamak mümkün değil. Demokrasi tarihimizin en karanlık dönemlerinden birine ev sahipliği yapan Yassıada, Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak yeniden doğdu ve hepinizin bildiği gibi kısa süre önce Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir kimlik kazandı. 1960 darbesi sonrasında yapılan yargılamalarla hafızalarda yer eden Yassıada, geleceğe ışık tutma misyonuyla, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülerek; ülkemizde hayata geçirilen en özel projelerden birisi olmuştur. Demokrasi ve özgürlük için ödediğimiz bedellerin simgesi ve hatırası olarak bu adayı gelecek nesillere miras bırakıyoruz” dedi.

Ziyaretlerine Ayasofya Cami ile devam eden AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, öğle namazını burada eda ederek, detaylı bir şekilde gezme fırsatı buldular.

24 Temmuz 2020 Cuma Günü, Cuma namazı İle birlikte 86 yıl aradan sonra yeniden, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesinde belirttiği şekilde cami olarak ibadete açılan Ayasofya Cami’nde olmaktan duydukları hazzı anlatan İl Başkanı Ahlatcı, şunları söyledi:

“Ayasofya’yı vakfiyesine uygun şekilde yeniden ibadete açarak kararlı duruşuyla Ayasofya’yı özlediği kimliğine kavuştum Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gönülleri fetheden bu kararı için milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Görüyoruz ki insanlığın ortak mirası olan Ayasofya, tüm insanlığın kültür mirası olarak da her dinden insanın gelip gezdiği, yeni statüsüyle herkesi kucaklayan çok daha samimi, çok daha özgün bir yere dönüşmüştür.”

Program kapsamında Sancaktepe Belediye Başkanı hemşehrimiz Av. Şeyma Döğücü’yü makamında ziyaret eden AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, misafirperverlikleri için Başkan Döğücü’ye teşekkür ederek; “Kıymetli hemşehrimizle birlikte ilimiz ve ilçemiz adına oldukça verimli sohbetlerde bulunduk. Temsil noktasında oldukça önemli bir noktada hemşehrimizin bulunması bizler için gurur vericidir” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ