İTFAİYENİN ANINDA MÜDAHALESİ YANGININ BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİ

Okuduğunuz haber
ATM'LERDEN ARTIK 10 TL VE 20 TL ÇEKİLEMEYECEK

AHMET SOYUBEK VEFAT ETTİ

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ATM'LERDEN ARTIK 10 TL VE 20 TL ÇEKİLEMEYECEK

ATM'LERDEN ARTIK 10 TL VE 20 TL ÇEKİLEMEYECEK

Bankaların aldığı yeni karar doğrultusunda ATM'ler yeni dönem başlıyor.

EKONOMİ      15 Nisan 2024 - 12:46     0

ATM'LERDEN ARTIK 10 TL  VE 20 TL ÇEKİLEMEYECEK

Bankaların aldığı yeni karar doğrultusunda ATM'ler yeni dönem başlıyor.

Ramazan Bayramı sonrasında artık ATM'lerden 10 TL ve 20 TL'lik banknotlar çekilemeyecek.

Söz konusu bu yenilikte Türkiye'deki yüksek enflasyon oranları bankacılık sektöründe değişikliklere neden oldu. Bundan dolayı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) her 5 yeni banknottan 4'ünü 200 TL olarak basmasına neden oldu.

ATM'lerden çekilebilecek banknotların değeri yeniden değiştirildi. 500 ve 1000 TL'lik yeni banknot çıkacağı haberleri asılsız olduğu ortaya çıkarken, değeri 6 dolara kadar düşen 200 liralık banknotlar için bankalar yeni bir uygulamaya gidildi.

BANKALAR ATM'LERE ARTIK 50 TL,

100 TL VE 200 TL YERLEŞTİRİYOR!

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine Bankalar ATM’lere artık 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları yerleştiriyor.

BASILAN HER 5 BANKNOTTAN 4'Ü 200 TL!

Merkez Bankası'nın son zamanlarda basmış olduğu her 5 banknottan 4'ünün 200 TL olduğu belirtildi. Bu durum, bankaların ATM'lerde küçük banknotlara yer vermemesine sebep oldu.

10 TL VE 20 TL ÇEKİLEMİYOR

Bankaların çoğu şu anda ATM kanalıyla yapılan para yatırma ve çekme işlemlerinde 10 ve 20 TL'lik banknotların kullanımını durdurdu. ATM’lerde bu paralar için ayrılan slotlara 200 liralık banknotlar eklendi. Bu uygulamanın bayram sonrasında Türkiye genelinde tüm ATM'lerde geçerli olacağı tahmin ediliyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ