MAHMUTEVLER CADDESİNDE ÇALIŞMA!

Okuduğunuz haber
BAŞKA CANLAR YANMASIN!

DOLANDIRICILAR POLİSTEN KAÇAMADI

Anasayfa   /    Gündem    /    BAŞKA CANLAR YANMASIN!

BAŞKA CANLAR YANMASIN!

Çorum’da geçtiğimiz günlerde çevre yolunda yaşanan feci kaza sonrası anne ve kızının hayatını kaybetmesi nedeniyle bugün “Sessiz Çığlık” adı altında bir eylem gerçekleştirildi.

GÜNDEM      27 Temmuz 2022 - 16:03     0

BAŞKA CANLAR YANMASIN!

Çorum’da geçtiğimiz günlerde çevre yolunda yaşanan feci kaza sonrası anne ve kızının hayatını kaybetmesi nedeniyle bugün “Sessiz Çığlık” adı altında bir eylem gerçekleştirildi.

Ulukavak Mahallesi Yaşatma Dayanışma Derneği öncülündeki eyleme Aralarında son kazada hayatını kaybeden Satı Kılıç ile kızı Elif Gürler’in yakınlarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişilik bir grup katıldı. Eyleme saygı duruşunda bulunarak başladılar. Ardından da hayatını kaybedenler için dua edildi.

Ardından da mahalle sakinleri, tepkilerini dile getirdiler. Vatandaşların özellikle de eyleme destek vermeyen mahalle muhtarları, siyasi parti yöneticileri ve mahalle sakinlerine duyarsızlıklarından dolayı tepki gösterdiler.

BİZİM CANIMIZ YANDI,

BAŞKALARININ YANMASIN

Özellikle de anne-kızın yakınlarının feryadı ve tepkileri yürekleri sızlattı. “Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın” diyen Satı Kılıç ile kızı Elif Gürler’in yakınlarından

Cafer Kılıç, “Annemi, kardeşimi kaybettim. Onların hiçbir suçu yoktu, benim burada konuşmaya dermanın yok. Biran önce çözüm bulunmasını istiyoruz” derken, Satı Kılıç’ın torunu Zafer Kılıç da “Bizim canımız yandı, başka ailelerin canının yanmamasını istiyoruz. Böyle giderse çok daha fazla can yanacak. Biran önce önlem alınmasını istiyoruz. Daha kaç insanımız ölmesi lazım” diye konuştu.

2 ÇOCUK ÖKSÜZ KALDI

Satı Kılıç’ın yeğenleri Hatice ve Su Yüksel ise, eyleme katılımın az olmasına ve insanların uzaktan bakmalarına tepki göstererek, “Yazıklar olsun böyle duyarsızlığa. Bugün bizim canımız yandı, yarın sizin canınız yanacak.

Sadece 30-40 kişiymişiz. Balkonlarda seyrediyorsunuz. Sizin canınız yandığında da biz mi seyredelim.

Biz bir haftadır gözümüze uyku girmiyor. İki tane öksüz çocuk kaldı. Nerede bu şehrin belediye başkanı? Fuarlarda, konserlerde görünüyor.

Bedava ekmek var desek gelirler demi insanlar. Böyle bir insanlık olayında neden yoklar” ifadelerini kullandılar.

KATILMAYAN MUHTARLARA TEPKİ!

Ulukavaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İlhan Kılıç, eylemi 8 mahalle muhtarı ile birlikte yapmayı planladıklarını hatırlatarak, muhtarların katılmamalarına tepki gösterdi. “Burada bulunan 30-40 kişinin çığlığı bile sesimizin duyulmasına yeterli olacaktır” diyen İlhan Kılıç, “2002 yılında bende babamı trafik kazasında kaybettim. Bu acıyı en iyi bilenlerden biriyim. Kimse bize şov yapıyor diye klavye delikanlılığı yapmasın, biz şov yapmıyoruz. Muhalle muhtarlarının karakterlerini siyasilere teslim ettiklerini bugün burada bir kez daha görmüş olduk. Mahalle muhtarlıkları rant yeri değildir. Çocuklarını işe yerleştirme yeri değildir. Mahalle muhtarlıkları hizmet yeridir, muhtarlar da halkın temsilcisidir. Biz haklı davamızın peşindeyiz. Bunu da herkese göstereceğiz” şeklinde konuştu.

ASANSÖRLÜ ÜSTGEÇİT YAPILACAK

Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüğünü belirten İlhan Kılıç, “Bir hafta içerisinde üstgeçit yapılacağı sözünü verdiler. Belediye de üstgeçidin asansörlü olacağını söylediler. Emniyet Müdürü de hız kesici yapılacağını söylediler. İnşallah bu sözlerini yerine getirirler.

İnşallah yetkililer sesimizi duyarlar. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir çevreyolu yok. Niye Çorum’umuza bu reva görülüyor. Biz istiyoruz ki biran önce yapılması gereken neyse o yapılsın istiyoruz. Bizler bu işin takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ