MÜDÜRLERDEN ŞAPİNUVA GEZİSİ!

Okuduğunuz haber
CEYLAN, BAKÜ’DE ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADI

MEHMET ERDEM ÇORUMLULARI COŞTURDU

Anasayfa   /    Gündem    /    CEYLAN, BAKÜ’DE ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADI

CEYLAN, BAKÜ’DE ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADI

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi  Ahmet Sami Ceylan, VII. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katılmak üzere (INCSOS) Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti.

GÜNDEM      03 Haziran 2022 - 12:07     0

CEYLAN, BAKÜ’DE ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADI

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi  Ahmet Sami Ceylan, VII. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katılmak üzere (INCSOS) Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Azerbaycan Milli Meclisi himayesinde, ADA Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesinin organize ettiği kongre için Karabağ ana tema olarak seçildi.

ADA Üniversitesi'nde düzenlenen kongrenin açılışına TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Özlem Zengin AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Bakü Büyükelçisi Dr. Cahit Bağcı, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev, Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite yöneticileri ve 21 ülkeden 700’e yakın, Türkiye'den 43 Rektör ve 400 akademisyen katıldı.

EĞİTİM ALANINDA SIKI İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Can Azerbaycan'la köklü ilişkilerin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da geliştirmeye çalıştıklarını belirten Milletvekili Ceylan, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki eğitim ilişkilerinden sıkı iş birliği içerisinde olduklarını kaydetti.

KARABAĞ’I UNUTTURMAMALIYIZ

 Azerbaycan'ın ve Türk dünyasının kanayan yarası olan Karabağ sorununun zaferle sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarına vurgu yapan Milletvekili Ceylan,"Bu zaferi akademik olarak da taçlandırılması gerekmektedir. Karabağ'da yaşanan soykırım bir savaş sonucu değil, bir hedefti. Bizim görevimiz bu tür organizasyonlarla, yaşananları unutmamak ve unutturmamak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

 ÇORUMLU 31 ŞEHİDİMİZ BURADA YATIYOR

Gittiği Bakü’de Türk Şehitliği'ni de ziyaret eden Milletvekili Ceylan, “Azerbaycan’ın bağımsızlığı için verilen mücadelede Türk vatandaşlarımızda şehit olmuştur. Ülkemizin birçok ilinden ve kadirşinas insanlarımızın yaşadığı Çorum’umuzdan 31 şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve hayırla yâd ettik. 28 Mayıs 1918’de bağımsızlığını ilan eden Can yoldaşlarımız, Azerbaycan ‘lı kardeşlerimize selam olsun. Bağımsızlık yolunda şehadete yürüyen tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyorum” diye konuştu.

OMUZ OMUZA SAVAŞILMIŞTIR

Azerbaycan’ın bağımsızlığı için omuz omuza savaşıldığını hatırlatan Milletvekili Ceylan, “Kahraman ordumuz Azerbaycan’ın bağımsızlığı uğruna Azerbaycanlı Türk kardeşlerimiz ile omuz omuza savaşmış ve 1130 şehit vermiştir. Onlar Azerbaycan’ın her yerinde birçok isimsiz mezarda ikinci vatanlarında yatmaktadır. Kardeşlik uğrunda canlarını seve seve feda edip “Ayrılırmı gönül candan, Türkiye Azerbaycan’dan” düsturunu yüreklerimizde perçinleyen, o muhteşem kahramanlarımız, şehit Mehmetçiklerimizin anısına dikilmiştir. 104 yıl önce Azerbaycan'ın bağımsızlığı için şehitlik mertebesine erişen aziz kahramanlarımız, kalplerde ölümsüz bir iz bıraktı. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet, makamları ali olsun” şeklinde konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ