KUPADA RAKİP EROK OLDU

Okuduğunuz haber
CEYLAN’DAN GÜREŞE DESTEK!

EZGİ TAŞKIRAN ZAVAR DAVASI BAŞLIYOR

Anasayfa   /    SPOR    /    CEYLAN’DAN GÜREŞE DESTEK!

CEYLAN’DAN GÜREŞE DESTEK!

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Ata Sporumuz Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği’nin projesine destek oldu.

SPOR      06 Ekim 2022 - 11:31     0

CEYLAN’DAN GÜREŞE DESTEK!

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Ata Sporumuz Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği’nin projesine destek oldu.

Projeyi yakından takip eden Milletvekili Ceylan, Ata Sporumuz Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan “Türk'ün Geleneği Yaşatılıyor, Anadolu’nun Köylerinde Pehlivanlar Tekrar Güreş Tutuyor” adlı projesinin kabul edilmesi için yoğun çaba harcadı.

Ata sporu Karakucak güreşine ilgili artırmak için çalıştıklarını belirten Milletvekili Ceylan, bunun için hazırlanan her projeye destek olacaklarını söyledi.

Karakucak güreşlerinin Türk güreş sporu için önem olduğunu ifade eden Milletvekili Ceylan, bu güreşlerin Anadolu’da binlerce şampiyon yetiştirilmesine katkı sağladığını kaydetti.

Milletvekili Ceylan’a ilgisinde dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı Uğur Çadır, “Türk ile özdeşleşmiş ata sporumuz güreşin, gelişimine katkı sunmak için daha önceden yapılan farklı sebeplerden dolayı yapılamayan Anadolu’nun köylerinde güreş şenliklerini tekrar yapmak. Türk'ün dünya tarihinde güçlü bilinmesinin sebeplerinden biride pehlivanlarımızın dünyaya nam salmalarıdır. Bu pehlivanlar Anadolu’nun köylerinde karakucak şenlik güreşlerinde keşfedilerek dünya arenasında istiklal marşımızı okutup, bayrağımızı göklere çektirmişlerdir. Bizlerde bu proje sayesinde güreş şenliklerinden yetenekli çocukları güreş sporunun içerisine katmayı planlamaktayız. Bu şenlikler toplumu bir araya getirerek birbirleri ile kaynaşmalarına, çocukların, gençlerin geleneğimizi öğrenmelerine vesile olmaktadır. Yapacağımız bu şenlikler Anadolu’nun diğer köylerine de örnek teşkil ederek Türk'ün geleneğinin yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunacaktır” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ