ÇORUM’A 35 HEKİM KADROSU!

Okuduğunuz haber
ÇORUM'A 3 FABRİKA KURACAK!

AHLATCI’DAN 500 ÇORUMLUYA İŞ İMKANI!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ÇORUM'A 3 FABRİKA KURACAK!

ÇORUM'A 3 FABRİKA KURACAK!

1200 KİŞİYE İSTİHDAM OLACAK

EKONOMİ      02 Haziran 2022 - 13:19     0

ÇORUM'A 3 FABRİKA KURACAK!

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum'a barut fabrikası kuracağını açıkladı.

Ahlatcı'nın bugün düzenlediği basın toplantısına holdingin yöneticisi olan oğulları Ahmet Emin Ahlatcı ve Ateş Ahlatcı eşlik etti. Sungurlu veya Çorum OSB'ye kurulması planlanan 100 milyon dolar maliyetli fabrikada 1200 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Çorum'a barut fabrikası kuracağını açıklayan Ahlatcı, “Çorum'a 3 tane yeni fabrika yapıyoruz. Birincisi Barut Fabrikası, çok stratejik fabrika. Türkiye'den bir tane var. İkincisini Çorum'a yapacağız. Barutun oluşması için iki mitroselülöz ve mitrogliserin tesisi yapacağız. Yani 100 milyon dolar, 1.6 milyarlık yatırım. OSB'den yer talep edeceğiz. Çorum OSB vermezse Sungurlu OSB'ye gideceğiz. Vermeyeceklerini biliyoruz. Biz talep ettik. Zamanında vermediler. Geçmişi açmayalım. OSB'nin yeni yönetimi var, OSB Müdürü Çorum için çalışan çok değerli bir insan. Yönetimle hiçbir derdimiz yok. 600 dönümlük yer talebimiz var. Barutun yüzde 30-40'ını MKE'ye (Makine Kimya Enstitüsü) yüzde 60'ını ihraç edeceğiz. Barutun hem hammaddesini hem kendisini üreteceğiz. İthalat yapmadan ihracat yapacağız. Yıllık 1500 ton kapasiteli tesis yapacağız.” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ