ÇANTA VE KIRTASİYELER BELEDİYEDEN!

Okuduğunuz haber
ÇORUM ÇİFTÇİSİ CEZALANDIRILIYOR

CHP 99 YAŞINDA!

Anasayfa   /    Siyaset    /    ÇORUM ÇİFTÇİSİ CEZALANDIRILIYOR

ÇORUM ÇİFTÇİSİ CEZALANDIRILIYOR

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, ayçiçeği üretimindeki fiyat belirsizliğini eleştirerek, AK Parti iktidarının 20 yıldır nasırlı elleriyle kendisini alkışlayan çiftçiyi cezalandırdığını kaydetti.

SİYASET      09 Eylül 2022 - 13:41     0

ÇORUM ÇİFTÇİSİ CEZALANDIRILIYOR

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, ayçiçeği üretimindeki fiyat belirsizliğini eleştirerek, AK Parti iktidarının 20 yıldır nasırlı elleriyle kendisini alkışlayan çiftçiyi cezalandırdığını kaydetti.

Bekir Özsaçmacı, 20 yılda üretimin 6 kat arttığını ancak buna karşılık çiftçinin borcunun da 47 kat artığını ifade ederek, “Türkiye’nin tarım ürünleri ithalatı için ödediği bedel, tarıma verilen desteklerin iki katına ulaştı. Destek alamayan, ithalat baskısı altındaki çiftçiler para kazanamadığı için çiftçiliği bırakıyor. Tarım tahmin edilmeyecek kadar kötü bir yere gidiyor. Halkımızın gıda egemenliği tamamen yabancı ülkelere teslim ediliyor” dedi.

Çorum çiftçisinin 20 yılda AK Parti’ye her seçimde yüzde 60’ın üzerinde oy verdiğini, Çorum’da bu sene ayçiçeğinin 7 liraya kadar düştüğünü, oysa Trakya bölgesinde AK Parti’ye verilen oy oranının yüzde 40’ı geçmemesine rağmen bu seneki ayçiçeği fiyatının 12-14 TL arasında değiştiğini bildiren Özsaçmacı, Çorumlu çiftçinin açık ve net bir şekilde cezalandırıldığını vurguladı.

Özsaçmacı’nın konuyla ilgili değerlendirmesi şu şekilde:

“Günebakan çiçeğinin kaderidir, güneşe bakarken olmak…

Ve yine ona bakarken solmak…

Ayçiçeğindeki fiyat belirsizliği neyi ifade etmektedir. Bugün içerisinde bulunduğunuz durum 20 yıllık bir iktidarın toplamda yanlış politikaları sonucu meydana gelmiştir. Sizlere örnekleri ile vererek sonuca gitmek istiyorum; biz her sezonda olumsuzlukları dile getirdiğimizde Ak Parti sözcüleri, milletvekilleri başlıyorlar şöyle destek verdik, şöyle üretim yaptık, gibi cümleler kurmaktalar çiftçimiz de 20 yıldır nasırlı elleri ile alkışlamaktadır. Artık bu iktidarın yanlışını söyleyen, hatalarını belirten bir İYİ Parti vardır. Bize kulak vermenizi istirham ediyorum.

Evet, 20 yılda üretim 6 kat artmıştır. Lakin çiftçimizin borcu 47 kat artmıştır. Şimdi böl, topla, çıkar nasıl bir sonuca ulaşırsınız.

Türkiye sadece 2021 yılında başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere farklı ülkelerden 10 milyon tona yakın buğday ithal etmişti. Artık durum işinden çıkılamaz hale getirildiğinden Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO); buğday, arpa, ayçiçeği yağı ve mısır olmak üzere tarım emtiasını ihalesiz ithal etme yetkisi tanımlanmış olup, alımların neye göre yapıldığı belirsizdir. Milletin parasını hoyratça harcama yetkisi verilmiş olması ayrı bir durum olarak belirmektedir.

Türkiye’nin tarım ürünleri ithalatı için ödediği bedel, tarıma verilen desteklerin iki katına ulaştı. Destek alamayan, ithalat baskısı altındaki çiftçiler para kazanamadığı için çiftçiliği bırakıyor. Tarım tahmin edilmeyecek kadar kötü bir yere gidiyor. Halkımızın gıda egemenliği tamamen yabancı ülkelere teslim ediliyor.

Ayçiçeğindeki fiyat belirsizliği neyi ifade etmektedir.

Aslında fiyat belirsiz değildir, bellidir. Çorum çiftçisi cezalandırılmaktadır. Nasıl mı?

Çiftçimiz şu anda ayçiçeği fiyatlarını bilmekte değil mi? Çorumlu çiftçilerimiz 20 yılda Ak Parti’ye %90-%80-%70 en düşüğü %60 olmak üzere oy verdiniz. Her hangi bir sitemim yok, öyle takdir etmişsinizdir. Ancak dün de bugün de sizi cezalandıran bir Ak Parti iktidarı ortadadır.

Nasıl mı? Trakya bölgesinde Ak Parti %40’ı geçememesine rağmen, daha düşük oranlar olmasına rağmen ayçiçeği fiyatı şu şekildedir: %40 yağlı baz ürün için 12.000 TL/Ton avans ödemesi yapılmasını karar altına alınmış olup, uluslararası sözleşme oranı olan % 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için avans ödemesi 12.720 TL/Ton, %50 yağlı ürün için avans ödemesi 13.800 TL/Ton olarak uygulanmaktadır. (Trakya Birlik açıklaması)

Peki Çorumlu çiftçiye reva görülen nedir; maksimum 10,50 TL/kg (Karadeniz Birlik açıklaması) gerçek nedir 7,00 TL ye satıyorsan sat dayatmasıdır. Çorumlu çiftçiye reva mı.

Çorumlu ve bölgemizin çiftçileri durum aynen şöyledir; sanmayın bana el vurdu, öpmeye kalktığım el vurdu…"

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ