AHLATCI: YAPAY MASAYA, 16. SEÇİM MAĞLUBİYETİNİ DE YAŞATACAĞIZ

Okuduğunuz haber
ÇORUM-SUNGURLU ARASINDA ÇİFT YÖNLÜ DENETİM BAŞLADI

N ACI GÜNLERİNDE YANLARINDA OLUYOR

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇORUM-SUNGURLU ARASINDA ÇİFT YÖNLÜ DENETİM BAŞLADI

ÇORUM-SUNGURLU ARASINDA ÇİFT YÖNLÜ DENETİM BAŞLADI

Çorum-Sungurlu ilçesi (D190.02) karayolu üzerinde kurulumu yapılan “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi, 21 Haziran 2022 tarihinden itibaren çift yönlü olarak denetimlere başlandığı bildirildi.

GÜNDEM      28 Haziran 2022 - 10:09     0

ÇORUM-SUNGURLU ARASINDA  ÇİFT YÖNLÜ DENETİM BAŞLADI

Çorum-Sungurlu ilçesi (D190.02) karayolu üzerinde kurulumu yapılan “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi, 21 Haziran 2022 tarihinden itibaren çift yönlü olarak denetimlere başlandığı bildirildi.

Ayrıca karayolu üzerinde bulunan kavşaklarda ise trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere yönelik kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmamak gibi denetimler yapılmaya başlandı.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “2021-2030 Karayolları Trafik Güvenliği Strateji Belgesi doğrultusunda, şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergâhlarda, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak, hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla, İlimiz Çorum-Sungurlu ilçesi (D190.02) no.lu karayolu üzerinde bulunan, Sungurlu ilçe giriş-çıkış PTS’ler arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından kurulum yapılmıştır.

Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi ile hız ihlal denetimlerinde, trafik güvenliği algısının güçlendirilmesi, yakalanma risk duygusunun artırılmasının hedeflendiği, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, hızdan kaynaklı meydana gelen trafik kazalarının azaltılması, minimum insan kaynağı ile en geniş sahanın tüm zaman dilimlerini denetleyen bir sistemdir.

Ankara yolu PTS Sungurlu giriş ile Çorum yolu PTS Sungurlu çıkış arası (5.9) km., Çorum yolu PTS Sungurlu giriş ile Ankara yolu PTS Sungurlu çıkış (5.9) km. olmak üzere çift yönlü olarak, Ortalama Hız Sisteminin bulunduğu bölgelere, sürücüleri bilgilendirmek amacıyla otomobiller için (82) km, Otobüs/Kamyonlar için (70) km olup diğer araçlar ise Karayolları Trafik Yönetmeliği 100. Maddesinde bertilen hız limitleri, Karayolları 73.Şube Şefliğince trafik işaret ve uyarı levhaları yerleştirilmiştir.

Bu bağlamda; Çorum-Sungurlu ilçesi (D190.02) no.lu karayolu üzerinde kurulumu yapılan “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi’nin”, 21.06.2022 tarihinden itibaren çift yönlü olarak ortalama hız başlamış olup (D190.02) no.lu karayolu üzerinde bulunan kavşaklarda ise Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) üzerinden, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere yönelik (kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmamak vb.) denetimler yapılmaktadır.

Trafik güvenliğiniz için lütfen yasal hız sınırlarına uyalım” ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ