MHP İKİNCİ ÇADIR KENTİ KURDU

Okuduğunuz haber
DEDESLİ HALKI GÖNÜLLERİ BİRLEDİ

ÜÇ BİN DEPREMZEDEYE İSKİLİP DOLMASI İKRAMI

Anasayfa   /    Gündem    /    DEDESLİ HALKI GÖNÜLLERİ BİRLEDİ

DEDESLİ HALKI GÖNÜLLERİ BİRLEDİ

Dedesli Ovası Türkmen köylüleri, Abdal Musa Birlik Ceminde bir araya geldi.

GÜNDEM      27 Subat 2023 - 14:39     0

DEDESLİ HALKI GÖNÜLLERİ BİRLEDİ

Dedesli Ovası Türkmen köylüleri, Abdal Musa Birlik Ceminde bir araya geldi.

Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen birlik cemi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

4 adet kurbanın kesildiği cem, Dede Arif Demiral’ın önderliğinde, Benda ve Hüseyin Bektaş, eşliğinde yapıldı. Cemde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

CANLAR GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ YAPTILAR

Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anıldığı cem buluşmasında, canlar tek yürek oldu, gönül birlikteliği sağladı.

Cemde köy halkı tarafından semah dönüldü.

KURBANLAR KESİLDİ, LOKMA PAYLAŞILDI

Dernek Başkanı Arap Filiz ve dernek yöneticilerinin organizasyonu ile bir araya gelen Dedesli Ovası halkı, yol ve erkanın gereklerini yerine getirerek lokma paylaşımında bulundu.

Kurbanların ve lokmaların hazırlanması sırasında ise köylüler, yoğun çaba gösterdiler.

Cem törenini yürüten dede Arif Demiral ise Abdal Musa Birlik Ceminin niçin yapıldığını anlatarak, tüm canları birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye, yol ve erkana sahip çıkmaya davet etti.

Cem birleme ve lokma paylaşımının ardından Cem töreni gece geç saatlere kadar devam etti

Dernek Başkanı Arap Filiz, ceme katılan, lokmalarıyla katkı sunan, kurbanların alınmasında, kesilmesinde ve hazırlanmasında desteği bulunan üyelerine ve iş adamlarına teşekkür etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ