KALDIRIMLAR GÜZELLEŞİYOR

Okuduğunuz haber
DERE, VAATLERİYLE HEYECAN YARATTI

SEVİLEN ESNAF AKKENT’E MUHTAR ADAYI OLDU

Anasayfa   /    Siyaset    /    DERE, VAATLERİYLE HEYECAN YARATTI

DERE, VAATLERİYLE HEYECAN YARATTI

Milli Savunma eski Bakan Yardımcısı, Ahlatcı Çorum FK Onursal Başkanı Muhsin Dere, AK Parti’den Çorum Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

SİYASET      23 Kasim 2023 - 17:49     0

DERE, VAATLERİYLE HEYECAN YARATTI

Milli Savunma eski Bakan Yardımcısı, Ahlatcı Çorum FK Onursal BaÅŸkanı Muhsin Dere, AK Parti’den Çorum Belediye BaÅŸkan aday adaylığını açıkladı.

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Dere, daha sonra KadeÅŸ Barış Meydanı’na kurulan platformda coÅŸkulu kalabalığa seslendi.

Göreve gelirse yapacakları yatırım ve projelerle Çorum göç veren bir ÅŸehir deÄŸil, göç alan bir ÅŸehir haline getireceklerini anlatan Muhsin Dere, “Çorum’a yeni bir vizyon getirmek, Çorum’un çıtasını yükseltmek ve büyükÅŸehir vizyonu ile yönetmek için bu göreve talibim” dedi.

‘ÇORUM’U SANAYİ ÜSSÜ HALİNE GETİRECEĞİZ

Çorum’u Türkiye’nin sanayi üssü haline getireceklerini aktaran Dere, “Çorum artık kabuÄŸuna sığmıyor. Sungurlu’da geçtiÄŸimiz yıl AÄŸustos ayında savunma sanayi fabrikalarımızın temeli atıldı. Sungurlu OSB’de 5 bin dönümlük alan vardı. 400 dönümü dolu, 4 bin 600 dönümü boÅŸtu ÅŸimdi ise Sungurlu OSB’de 1 metrekare boÅŸ yer kalmadı. 50 civarında fabrikanın inÅŸaatı baÅŸladı. Sungurlu’da 30 bin nüfuslu bir ilçede bunları yapmışsak Çorum’a iki hatta üçüncü OSB’yi açabiliriz. Çorum OSB’de 170 civarında firma var ve OSB’de yer kalmadı. Biz inÅŸallah Çorum’da Türkiye’nin sanayi üssünü kuracağız. Belediye baÅŸkanlığına talip olma nedenlerimden birisi budur. Çorum Türkiye’nin sanayi üssü haline gelecek” dedi.

‘TRAMVAY HATLARI GETİRECEĞİZ’

KonuÅŸmasında Çorum’un ulaşım sorununa da deÄŸinen Dere, gerekirse tramvay hatları kuracaklarını ifade ederek, “Ulaşım ve trafik sorununa çözüm bulacağız. Gerekirse tramvay hatları kuracağız ve Çorum’un 15 mahallesinin ulaşım sorununu çözeceÄŸiz.” diye konuÅŸtu

ÇORUM’UN ÇEVRESİ TAMAMEN DEĞİŞECEK

Kentsel dönüÅŸümün önemine dikkat çeken Dere, “6 Åžubat KahramanmaraÅŸ depreminde depremin yıkıcı etkilerini hep birlikte gördük. Bu yüzden Çorum’da da depreme dayanıklık gerçekleÅŸtireceÄŸimiz kentsel dönüÅŸüm projeleriyle akıllı ÅŸehriler kuracağız. Güzel alanlarımız var, inÅŸallah Çorum’un çevresi tamamen deÄŸiÅŸecek. TaÅŸkın ve sel alanları var. İnÅŸallah 1 Nisan’da göreve geldiÄŸimizde hepsi adım adım baÅŸlayacak. Altyapı ve üst yapı tesislerini bitireceÄŸiz. Devam eden projeleri hızlı bir ÅŸekilde tamamlayacağız. Gençlere yönelik spor kompleksleri, alt yapı tesisleri, tiyatro ve kültür sanat tesisleri oluÅŸturacağız. Yapılanlar var, üzerlerine koyarak devam edeceÄŸiz.” ifadelerini kullandı

ÇORUMSPOR İLE ÇORUM’U DA

SÜPER LİG’E ÇIKARACAÄžIZ

KonuÅŸmasında Çorumspor ile ilgili projelerine de deÄŸinen Dere, hem Çorumspor’u hem de Çorum’u Süper Lig’e çıkaracaklarını kaydederek, “OÄŸuzhan baÅŸkan ile birlikte Çorumsporumuzu 56 yıl sonra 1.Lig’e çıkarttık. Çorumspor’a u yetmez diyoruz. Bu sene inÅŸallah play off oynayacağız. Belediye baÅŸkanlığı dönemimde Çorumspor Süper Lig’e çıkacak. Sadece Çorumspor Süper Lig’e çıkmayacak, sanayide, turizmde, ulaşımda, altyapıda yapacağımız yatırımlarla Çorum’da Süper Lig’e çıkacak.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ