KÖY EVİNDE UYUŞTURUCU TİCARETİ!

Okuduğunuz haber
DOLMA, ‘İSKİLİP’ ADINA TESCİLLİ!

GELECEK PARTİSİ’NDE BAŞVURULAR BAŞLADI

Anasayfa   /    İLÇELER    /    DOLMA, ‘İSKİLİP’ ADINA TESCİLLİ!

DOLMA, ‘İSKİLİP’ ADINA TESCİLLİ!

İskilip Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “İskilip Dolması”nın coğrafi işaretli ürün olarak tescilli “İskilip” adıyla tescilli olduğu bildirildi.

İLÇELER      14 Mart 2023 - 15:36     0

DOLMA, ‘İSKİLİP’ ADINA TESCİLLİ!

İskilip Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “İskilip Dolması”nın coğrafi işaretli ürün olarak tescilli “İskilip” adıyla tescilli olduğu bildirildi.

Bayat ile İskilip arasında yaşanan “dolma” tartışması ile ilgili olarak İskilip Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı. İskilip Dolması’nın sadece İskilip’in değil; geçmişte ilçeye bağlı olan Bayat, Uğurludağ ve Oğuzlar ilçeleriyle de özdeşleşmiş bir ürün olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Son zamanlarda Bayat Belediyesi’nin; İskilip Dolmasının adını değiştirerek Coğrafi İşaret alma çalışmalarını üzüntüyle görmekteyiz” denildi.

Açıklama şöyle:

“Bilindiği üzere 14.02.2005 tarihinde koruma altına alınan Başvuru numarası C 2025/003 olan “İskilip Dolması” 19.04.2010 tarihinde İskilip adına Coğrafi İşaretli ürün olarak tescillenmiştir.

Belediyemiz tarafından oluşturulan komisyonca, her yıl düzenli olarak İskilip Dolmamızın tarihine özgü lezzetinin kaybolmaması için denetimler yapılmaktadır. Ayrıca ilçemize has diğer ürünlerimizin de Coğrafi İşaret çalışmaları sürdürülmektedir. 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname maddeleri gereğince “İskilip Dolması” İlçemiz adına tescillenmiş ve koruma altına alınmıştır.

Ancak son zamanlarda Bayat Belediyesi’nin; İskilip Dolmasının adını değiştirerek Coğrafi İşaret alma çalışmalarını üzüntüyle görmekteyiz.

“İskilip Dolması” sadece İskilip’in değil; geçmişte ilçemize bağlı olan Bayat, Uğurludağ ve Oğuzlar ilçelerimizle de özdeşleşmiş bir üründür. Adının değiştirilerek “Baharat” eklenmesi İskilip kamuoyunca “komik” karşılanmaktadır.

Bu bağlamda 26.01.2023 tarihinde İskilip Dolmasının tescilinin ilçemize ait olduğu ve bu tescilin korunması gerektiği ile ilgili Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı'na Resmi yazı yazılmıştır.

Konu Belediyemizin takibinde olup, her adımda gerekli işlemler yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ