DR. MİTHAT CERİT VEFAT ETTİ

Okuduğunuz haber
EVDE HEMODİYALİZ HİZMETİ VERİLECEK

ÇORUM’A MOBİL KANSER TARAMA ARACI!

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    EVDE HEMODİYALİZ HİZMETİ VERİLECEK

EVDE HEMODİYALİZ HİZMETİ VERİLECEK

AK Parti Çorum Milletveili Oğuzhan Kaya, Çorum’da bulunan hemodiyaliz hastalarına evde hemodiyaliz hizmeti sunulacağının müjdesini verdi.

SAĞLIK      01 Kasim 2022 - 12:02     0

EVDE HEMODİYALİZ HİZMETİ VERİLECEK

AK Parti Çorum Milletveili Oğuzhan Kaya, Çorum’da bulunan hemodiyaliz hastalarına evde hemodiyaliz hizmeti sunulacağının müjdesini verdi.

Kaya bugün Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne kazandırılan hemodiyaliz ünitesi açılışına katıldı.

Ev hemodiyaliz ünitesi Çorum’un dışında sadece üç Büyükşehir de İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunduğunu beliten Oğuzhan Kaya, “Çorumlu diyalize bağlı yaşamını sürdüren hastalarımızda artık bu hizmetten faydalanacaktır” dedi.

EVDE HEMODİYALİZ ÜNİTESİ

ÇORUMUMUZA HAYIRLI OLSUN

Ev hemodiyalizi; hastanede hemodiyaliz eğitimi alan hastaların eğitim süresi sonunda evde diyalizlerini kendilerinin yapacağını vurgulayan Milletvekili Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tıbbi olarak avantajları evde diyaliz süreleri daha uzun ve sık olacağından kanın toksik maddelerden temizlenmesi neredeyse böbrek nakline yakın bir şekilde sağlanır. Hastanın kullandığı ilaç sayısı bu tedavi sonunda azalır belirgin olan kansızlıkları düzelir kandaki üre fosfor gibi toksik maddeler çok daha iyi temizlenmiş olur. Hastaların halsizlik yorgunluk depresyon uykusuzluk cinsel fonksiyon bozukluklari şikayetleri gerileyerek hemodiyaliz sonrası ani tansiyon düşmesi ev hemodiyalizinde görülmez.

Hastalar daha rahat bir diyet içerisinde olurlar ayrıca hastane kaynaklı enfeksiyon riski bu hastalarda görülmez. Hastane hastayı Hemodiyaliz ünitesi‘ne taşımak için bir personel ve transport aracı sağlamak zorundadır ve ev hemodiyalizinde hastane bunlardan da kurtulmuş olur hastalar yolda zaman kaybetmez evde yakınları ile birlikte sosyalleşir. Daha huzurlu bir şekilde diyalizlerini gerçekleştirirler” ifadelerini kullandı.

“BU UYGULAMA DİYALİZ HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK”

Kaya, Böylelikle diyaliz hastalarımızın yaşam kalitesinin artmasına olanak sağlayacağının altını çizerek, Hastanelerimiz sadece vatandaşlarımıza değil çalışanlarımıza da en üst konforu sağlayacak donanımlarla hazırlanmıştır. Beyaz reformla sorunlarını önemli ölçüde çözdüğümüz sağlık personelinin de daima yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bu yılın bilim yüzyılı olduğunu da sözlerine ekleyen Oğuzhan Kaya, daha sonra hasta ve hasta yakınları ile hasbihal etti. Hasta ve hasta yakınları Çorum’a böyle bir hizmetin getrilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek Oğuzhan Kaya’ya ayrıca teşekkür ettiler.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ