GENÇ KADIN YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Okuduğunuz haber
GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER!

GENÇ KADIN YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Anasayfa   /    KÜLTÜR-SANAT    /    GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER!

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER!

Otizmli çocuklar, Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği’nce koordine edilen 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde gönüllerince eğlendi.

KÜLTÜR-SANAT      04 Nisan 2022 - 12:13     0

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER!

Otizmli çocuklar, Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği’nce koordine edilen 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde gönüllerince eğlendi.
Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Türcay Aksoy, Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eğer, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İl Genel Meclisi Üyesi İlhami Türksal, Çorum Belediyesi Buhara Kültür ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdiresi Gül Ahlatcı, öğretmenler ve öğrenciler, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi Özlem Demirtaş ile Engelli Kulübü öğrencileri, Gençlik Merkezinin gönüllü gençleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Programla ilgili bilgi veren Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine Çelen, açıklamasında şunları söyledi: “Çocuklarımızın özgürce, ailelerimizin gerilmeden, yorulmadan eğlenebilmeleri amacıyla yapmış olduğumuz programımızda, değerli emniyet mensubu memurlarımız da bizi yalnız bırakmadı.
Bizler otizmin farkında, içinde olan aileleriz. Ama artık yeterli eğitim ve sosyal gelişim sağlayıp hayata tutunmalarını hedefleyen, istihdama yönelik eğitimler olmasını istiyoruz. Farkınızdayız, yanınızdayız demek bizim çocuklarımızın biz ölünce ne olacağı kaygımızı bitirmiyor.
Otizm; sadece 2 Nisan’da değil, bir ömür bizimle olacak. Bizler de anne olarak artık kaygılanmadan, gece uykularımız kaçmadan, güne dayak yemeyerek, evdeki eşyalar havada uçuşmadan başlamak istiyoruz.
Bu yaşadıklarımız bizim yazgımız, kaderimiz olabilir. Fakat bu çocukların ilacı eğitim, eğitim, eğitim...
Biz devletimizden ve halkımızdan bu çocukların eğitilmesi ve hayata karışması için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Eğitim kurumlarında çocuklarımızın dışlanmamasını istiyoruz. Halkımızın bu konuda daha duyarlı ve farkındalık sahibi olmasını ve farkındalık sahibi çocuklar yetiştirmesini istiyoruz.
Çocuklarımızın bizden sonra da hayatını devam ettirebilmesi ve kimseye muhtaç olmadan yaşaması için istihdam alanlarının açılmasını istiyoruz. Biz aslında çocuklarımızla birlikte toplum refahını istiyoruz.” 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ