AŞIK BORANİ’Yİ ANMA GECESİ!

Okuduğunuz haber
HAYATİ BİCE ÇORUM'A GELİYOR

ZEKİ ORAL FARKLI KAZANDI

Anasayfa   /    KÜLTÜR-SANAT    /    HAYATİ BİCE ÇORUM'A GELİYOR

HAYATİ BİCE ÇORUM'A GELİYOR

Araştırmacı Yazar Dr. Hayati Bice, Çorum Türk Ocağı’nın düzenlemiş olduğu konferansa katılmak için Çorum'a geliyor.

KÜLTÜR-SANAT      22 Aralik 2022 - 11:26     0

HAYATİ BİCE ÇORUM'A GELİYOR

Araştırmacı Yazar Dr. Hayati Bice, Çorum Türk Ocağı’nın düzenlemiş olduğu konferansa katılmak için Çorum'a geliyor.

Ülkücü Yazarlar Derneği Kurucu Genel Başkanı Dr. Hayati Bice, “Türk Dünyasının Manevi Birliği ve Güncel Gelişmeler” konusunda 23 Aralık 2022 Cuma günü Saat 19.00’da Turgut Özal Konferans Salonunda konferans verecek.

Dr. Hayati Bice, uzun yıllardır, Türkistan ve bugün bütün Türk dünyasının manevi hayatında etkisi ve ruhani tasarrufu devam eden ve kendisine "Pir-i Türkistan", "Hazret-i Türkistan" gibi yüceltici unvanlar verilip ismi ve hatırası saygı ile anılan büyük bir mürşid-i kâmil; Türkler arasındaki ilk tasavvuf yolunun kurucusu Hoca Ahmed Yesevi alanındaki çalışmaları ile tanınmaktadır.

Çorum Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. İrfan Çağlar açıklamasında şöyle dedi:"Hoca Ahmed Yesevi'yi gerçek kimliğiyle tanımamız Türkiye ve Türkistan Türkleri'nin kardeşliğini güçlendirecek ve ortak manevi atamız Yesevi'nin manevi dergahında kucaklaşmamızı sağlayacaktır. Bu dergah bu kutlu Ocak, Orhun'dan Tuna'ya kadar uzanan bütün Türk yurtlarını içine alacak genişliktedir. Konferansımızın Türk Dünyasının Birliğine doğru ilerlediğimiz süreçte Çorum kamuoyunda da farkındalık oluşturmasını ve dikkatleri bu yöne çekmek noktasında faydalı olmasını diliyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ