🔴⚫️ÇORUM FK, URFA’YI KÜME DÜŞÜRDÜ 🔴⚫️

Okuduğunuz haber
HUKUKU PASPAS YAPAN HERKES BU SALDIRININ SORUMLUSUDUR!

MUHARREM CELAL UZUNOĞLU VEFAT ETTİ

Anasayfa   /    Siyaset    /    HUKUKU PASPAS YAPAN HERKES BU SALDIRININ SORUMLUSUDUR!

HUKUKU PASPAS YAPAN HERKES BU SALDIRININ SORUMLUSUDUR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, Genel Başkan Özgür Özel’e yapılan hain saldırıyı kınayarak, “Öfkeyi örgütleyen, hukuku paspas yapan herkes bu saldırının sorumlusudur” dedi.

SİYASET      05 Mayis 2025 - 16:52     0

HUKUKU PASPAS YAPAN HERKES  BU SALDIRININ SORUMLUSUDUR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, Genel Başkan Özgür Özel’e yapılan hain saldırıyı kınayarak, “Öfkeyi örgütleyen, hukuku paspas yapan herkes bu saldırının sorumlusudur” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma töreninin ardından 1 kişi tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Saldırı, nefretle kınanırken, tüm siyasi çevrelerden tepkiler yağdı.

CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e yapılan hain ve alçakça saldırıyı nefretle kınıyorum. Meczubun işi diyemezsiniz. Öfkeyi örgütleyen, hukuku paspas yapan herkes bu saldırının sorumlusudur. Teslim olmayız, gerektiğinde en sert tepkiyi veririz!” ifadesini kullandı.

CHP’nin açık ve net bir şekilde iktidara yürüdüğünü, ilk seçimlerde ülke yönetimini eline alacak olan CHP’nin Türkiye’ye adalette, hukukta, insan haklarında, demokraside, hayatın her alanında aydınlık bir geleceğe kavuşturacağını vurgulayan Solmaz, “Bu tür alçakça saldılar bizleri yıldıramaz, yolumuzdan alıkoyamaz. Korkmuyoruz, halkımızla birlikte iktidara yürüyoruz. Bu saldırıların hesabını demokratik yollardan sormaktan asla geri durmayacağız” şeklinde konuştu.

Solmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırının demokrasiye, siyaset kurumuna yapılmış bir saldırı olduğunun altını çizerek, “Kutuplaşmanın, keskinleşmenin, kimseye bir faydası yok. Olayın sorumlusu layık olduğu cezaya kavuşmalıdır” diye konuştu.

Solmaz, "Sırrı Süreyya Önder'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bunun üzüntüsünü yaşarken Sayın Özgür Özel'e yönelik saldırı gerçekleşmesi çok üzüntü verici. Bu saldırıyı en sert şekilde lanetliyoruz. Saldırgan hukuk önünde gereken hesabı vermelidir. Saldırının Sırrı Süreyya Önder'i anma programından çıkarken gerçekleşmesi ayrıca üzüntü kaynağı. Şiddete karşı ortak ve kararlı bir duruş sergilemek, hukuk devleti ilkesine ve toplumsal barışa inanan herkesin ortak sorumluluğudur. Siyasete, demokrasiye ve toplumsal barışa yönelik şiddetin hiçbir türlüsü kabul edilemez. Bu ülkenin onurlu insanları, bu kirli senaryolara teslim olmayacak” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ