İSBİR, HEMŞEHRİ DESTEĞİ İSTEDİ

Okuduğunuz haber
İNSANLARI SERİNLETEN GELENEK!

GENÇ MUCİTLER TEKNOFEST FİNALİNE GİTTİ

Anasayfa   /    İLÇELER    /    İNSANLARI SERİNLETEN GELENEK!

İNSANLARI SERİNLETEN GELENEK!

SUNGURLU'DA 45 YILDIR KÜPTEN SU İÇİYORLAR

İLÇELER      04 Agustos 2022 - 11:05     0

İNSANLARI SERİNLETEN GELENEK!

Sungurlu’da Perşembe Pazarı girişinde içinde içme suyu bulunan küpten ilçe halkı 45 yıldır su içiyor. Vatandaşlar hem susuzluğunu gideriyor hem de hayır dualarında bulunuyor.

1980 yıllarının başında ilçede Çerkez Mahir adıyla tanınan merhum Mahir Aksu tarafından vatandaşların su içmesi için konulan küpten su içenler, hayrattan oldukça memnun olduklarını söyledi. Mahir Aksu, Nevşehir’den getirttiği yaklaşık 40 litre kapasiteli küpü, Allah rızası için vatandaşların su içmesi için, Çankırı Caddesi Perşembe Pazarı girişinde ki köşeye yerleştirdi.

Küpün suyu Mahir Aksu’nun yakınları tarafından yıllarca ilçede bulunan, Körpınar, Gürpınar, Kapaya suyu ile doldurulurken, günümüzde ise hazır damacana su ile doldurularak vatandaşlara sunuluyor. Vatandaşlar, yıllardır göze sanat eseri gibi gelen, görünümü ile gözlere, barındırdığı hassasiyet ile de gönüllere hitap eden, bu güzel küpün sahibini ve dahası bu güzel geleneğin temsilcisini, bu vesile ile bir kez daha saygı ve rahmetle andıklarını dile getirdi. Küpün özelliği ise suyu hem soğukluğunu muhafaza ediyor, hem de kirecini çekip dışa veriyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ