BAŞKAN ÇİFTÇİLERLE HARMAN KALDIRDI

Okuduğunuz haber
KALKİLYA, DÜNYANIN EN BÜYÜK HAPİSHANESİ

NURULLAH MÜSTET’TEN MHP İLÇE BAŞKANLARI AÇIKLAMASINA CEVAP

Anasayfa   /    Gündem    /    KALKİLYA, DÜNYANIN EN BÜYÜK HAPİSHANESİ

KALKİLYA, DÜNYANIN EN BÜYÜK HAPİSHANESİ

Batı Şeria’da yer alan Kalkilya Valisi Rafi Ravacibe, Türkiye’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini, Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiklerini söyledi.

GÜNDEM      03 Agustos 2022 - 12:33     0

KALKİLYA, DÜNYANIN EN BÜYÜK HAPİSHANESİ

Batı Şeria’da yer alan Kalkilya Valisi Rafi Ravacibe, Türkiye’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini, Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiklerini söyledi.

Çorum ile yapacakları kardeş şehir anlaşmasını çok önemsediklerini belirten Ravacibe, “Kalkilya, dünyanın belki de en büyük hapishanesi konumunda. 65 bin nüfusa sahip. Dört yandan ayrım duvarı ile çevrili. Bizleri buralardan kovmak, kendi topraklarımızı almak istiyorlar. Hem siyasi hem ekonomik hem de sosyal anlamda bizlere sürekli baskı yapıyorlar, her türlü imkanı elimizden almaya çalışıyorlar. Bu yüzden kendi insanımıza hizmet sunmakta çok zorluk çekiyoruz. Kalkilya çok bereketli topraklara sahip. Yeraltı suları çok zengin. Ancak bu suları bile çıkaramıyoruz. İsrail’den izin almak zorundayız. Onlar da bu izni vermiyor. Ekonomik değeri çok yüksek, dünyanın çok az bölgesinde yetişen meyve ve sebzeler Kalkilya’da yetişiyor. Ancak, İsrail’in ördüğü ayrım duvarı nedeniyle topraklarımızı işleyemiyoruz. Şehri çevreleyen bu ayrım duvarının ötesinde çok verimli topraklarımız var. Belli dönemlerde bu toprakları ekip işlesek bile mahsul zamanı bu tarlarımıza gitmemize izin verilmiyor, hasat yapamıyoruz. Biz tüm bu problemlere karşı direniyoruz. Türk halkına, Türk hükümetine güveniyoruz.” diye konuştu.

İki belediye arasında imzalanan anlaşmanın neticelerini yakında almayı ümit ettiklerini kaydeden Ravacibe "Bu anlaşma ve iş birliğini, Türk hükümeti ve halkının Filistin davasına, halkına ve Kalkilya halkına bir desteği olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

BU ZİYARET TÜRK HALKININ ASALETİNİ YANSITIYOR

Türk heyetinin yaptığı bu ziyaretin kendilerini ve Kalkilya halkını mutlu ettiğinin altını çizen Kalkilya Belediye Başkan Vekili MunzerNazzal“Bu ziyaret Türk halkının asaletini yansıtıyor. Bu anlaşmanın ekonomik, siyasi, çevresel etkilerinin olmasını diliyoruz. Bu anlaşma kağıt üzerinde kalmayacağına inanıyoruz. İşbirliğimizin artmasını diliyoruz. Kardeşlerimizden gelen ziyaretler bizleri çok memnun ediyor” diye konuştu.

El Kudüs Üniversitesi RektörüDr. AtiyyeMislehde yaptığı konuşmada Hitit Üniversitesi ile yakın ilişkiler kurmayı, işbirliği ve koordinasyonu önemsediklerini belirterek Hitit Üniversitesi’nin tecrübelerinden istifade etmek istediklerini dile getirdi.

Heyetler arası görüşmelerin ardından Başkan Aşgın ve Kalkilya Belediye Başkan Vekili MunserNazzal, kardeş şehir protokolünü imzaladı. Vali Çiftçi, Başkan Aşgın ve Rektör Öztürk, beraberinde götürdükleri hediyeleri Kalkilya heyetine takdim etti.

 

FİLİSTİN MEDYASINDAN YOĞUN İLGİ

Çorum Belediyesi’nin Kalkilya ile kardeş şehir olması Filistin medyasında da geniş yer buldu. Anadolu Ajansı Küdüs Temsilciliği, Filistin haber ajansı ve yerel basın toplantıya yoğun ilgi gösterdi. Toplantı sonrası Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile özel röportajlar yapan Filistin medyası, iki ülke ilişkilerine dair görüşlerine haber bültenlerine geniş yer verdi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ