BAŞPEHLİVAN SERHAT GÖKMEN OLDU!

Okuduğunuz haber
MEZHEPÇİLİĞİ KAŞIYAN KONUŞMAYA TEPKİ

ÇORUMLU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ O KAZADA YARALANDI

Anasayfa   /    Gündem    /    MEZHEPÇİLİĞİ KAŞIYAN KONUŞMAYA TEPKİ

MEZHEPÇİLİĞİ KAŞIYAN KONUŞMAYA TEPKİ

VALİ ÇİFTÇİ, BAŞKAN AŞGIN VE AHLATCI, TÖRENİ TERK ETTİ

GÜNDEM      23 Mayis 2022 - 11:33     0

MEZHEPÇİLİĞİ KAŞIYAN KONUŞMAYA TEPKİ

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve AK Parti İl başkanı Yusuf Ahlatcı, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat'ın konuşmasını ve HDP İstanbul Milletvekili Zeynal Özel'in törene katılmasını protesto etti.

Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi ve Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği tarafından inşa edilecek olan Kültür Merkezi’nin temeli atıldı.

Törende konuşan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat'ın “Bizim önderlerimiz Hacı Bektaşlardır, Pir Sultanlardır. Ebu Suudlar olamaz” sözleri üzerine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı tören yerini terk etti.

HDP İstanbul Milletvekili Zeynal Özel'in de törene katılmasını protesto eden protokol üyeleri, alandan hep birlikte ayrıldı. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat'ın törende yaptığı konuşma mezhepçi ve rahatsız edici bulundu.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat, yaşananlar sonrası küstahça bir açıklamada daha bulundu. Mat, "Yaptığım konuşmamdan dolayı rahatsız olan Çorum Valisi ve AKP Çorum Belediye Başkanı tören alanını terk etti. Toplumumuza karşı yaptıkları bu saygısızlıktan dolayı kendilerini kınıyorum. Taleplerimizi ve eleştirilerimizi dinlemeye bile tahammül edemeyen bu zihniyet er ya da geç dinlemeyi de öğrenecek. Onlar duymak istemeseler de biz haklı davamızda bildiklerimizi daha yüksek sesle söylemeye ve bunlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz" dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ