KARDEŞ İKİ ÜLKENİN İKİ ŞEHRİ KARDEŞ OLDU

Okuduğunuz haber
ÖZSAÇMACI: MİLLETE ADALETİNİ KAYBEDEN ÜLKEYE ADİL OLAMAZ

HASTANE İHALESİ 21 ARALIK’TA

Anasayfa   /    Siyaset    /    ÖZSAÇMACI: MİLLETE ADALETİNİ KAYBEDEN ÜLKEYE ADİL OLAMAZ

ÖZSAÇMACI: MİLLETE ADALETİNİ KAYBEDEN ÜLKEYE ADİL OLAMAZ

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, birbirlerine ve millete karşı adaletini kaybedenlerden ülkeye karşı adil olmalarının beklenemeyeceğini ifade etti.

SİYASET      09 Kasim 2022 - 12:20     0

ÖZSAÇMACI: MİLLETE ADALETİNİ  KAYBEDEN ÜLKEYE ADİL OLAMAZ

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, birbirlerine ve millete karşı adaletini kaybedenlerden ülkeye karşı adil olmalarının beklenemeyeceğini ifade etti.

Özsaçmacı, Cumhur İttifakı’nın anayasa değişikliği için HDP’den medet ummasını eleştirerek, “Adına cumhur ittifakı dedikleri 3+1’den oluşan ittifakı: her gün kalkınca farklı olabilmeyi nasıl beceriyorsunuz. Size ne güzel dünya; Anayasayı değiştirmek için HDP’ye git, HDP’yi kapatmak için anayasaya git. İşinize geldiğinde temel hak ve hürriyetler, işinize gelmedi mi herkes terörist, hadi ordan, hadi ordan…” dedi.

Bekir Özsaçmacı’nın konuya ilişkin yazılı basın açıklaması şu şekilde:

“Millete adaleti kaybeden, ülkeye adil olamaz.

“Öylesine karanlık ki gecemiz,

Ha olmuş, ha olmamış penceremiz”

“Yörünge eksenli dünya, medeniyetler tarihi literatüründe, millet olup var olma sürecinde, bu denli gül ve gülümsemeye muhtaç olduğumuz dönem olmuş mudur, olmamış mıdır?” sorusunun muhatabı herkesin akl-ı selimi ve vicdanı muhasebeleridir.

Adına cumhur ittifakı dedikleri 3+1’den oluşan ittifakı: her gün kalkınca farklı olabilmeyi nasıl beceriyorsunuz. Size ne güzel dünya; Anayasayı değiştirmek için HDP’ye git, HDP’yi kapatmak için anayasaya git. İşinize geldiğinde temel hak ve hürriyetler, işinize gelmedi mi herkes terörist, hadi ordan, hadi ordan…

Ben artık “terörist” ne demektir bilmiyorum. Özgürlük ne demektir onu da bilmiyorum. Hele “halk, millet” ne demektir bu kavramları hiç bilmiyorum. Ama sabırla bekliyorum.

Bilmem. Milletimiz hiç bu kadar mukallit olmuş muydu? Bugün bütün dinamiği sarsılmış; kah sağa, kah sola tos sersemliğinin farkına varamadan doğruların eğri, olduğu bir cenderedeyiz. Söylenecek çok şey var; ama konuşsak dil, sussak gönül razı değil.

Kızıyorsunuz değil mi olan bitenlere? Romantizmin en sürükleyici atmosferinde çoğu kere içinizden “ben” olsaydım her şey farklı olurdu diyorsunuz, ülkeniz adına çok ümitler taşıyorsunuz; fakat anlamıyorlar sizi. Fırsat da vermiyorlar. Oysa ki sizde bütün dertlere dermen olacak öyle bir “ben” var ki bıraksalar her yer güllük gülistanlık olacak. İşte yanıldığınız yer de burada başlıyor; hatta siz farkında olmadan da romantizminiz bile ölüyor.

“Ben” olmazsam hiçbir şey olmaz; her şey “benle” var, diyenler dün olduğu gibi bugün de tuş oldular. Gelin üçüncü yolu artık benliğimize kazınırcasına hissedip hiç şüpheye fırsat vermeden teslimiyetimizle anlamaya çalışalım. Bugün ülkemizin meseleleri artık “bana ne” ve “ben” meselesi olmaktan çıkmış, bilgi ve tecrübenin ışığında ortak akıl ihtiyacıyla çözümleme zaruretini çıkarmıştır. Anlamalısınız ki fikirle gidilecek yerlere kaba kuvvetle gidilmiyor, her şeyi tenkit ederek durum düzelmiyor, birbirine karşı adaletini kaybedenlerin ülkeye adil olabileceğine kimi inandırabiliriz?

Size de yaranılmıyor; ama huşu içinde kandili kutlamadık mı? Birbirimizi tebrik etmedik mi? Ama anlamıyorlar işte. Ortadoğu’da bu kadar söz sahibi olmamızdan haz etmeyenler var.

HOP’ta ise pardon BOP’ta eş başkanlık bizde niye hopluyorsunuz. Biz ne dersek o olacak. Hem Ortadoğu’ya demokrasi, insan hakları, özgürlük öyle kolay gelir mi?

Sahi terörist, halk, özgürlük ne demekti? Ya BOP neresi idi?

Az kaldı kıymetli hemşerilerim; sabrı tükenmiş, yorgun düşmüş milletimiz umudunu kesmesin! Milletimizle el ele, kol kola, omuz omuza vererek ulaşacağımız, güven, huzur ve yepyeni umutlarla uyanacağımız İYİ Parti iktidarına, o güneşli ve kutlu güne az kaldı.

“Liyakatle eşitlenen” “adaletle özgürleşen” “üreterek kazanan” “güvenle yaşayan” “sevgiyle güçlenen Türkiye” sözümüzdür!”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ