BURAK ‘DALYA’ DEDİ

Okuduğunuz haber
SAĞLIKTA ŞİDDETİN YERİNİ SAĞLIKTA VAHŞET ALDI

ÇORUM’DAN PAKİSTAN’A YARDIM!

Anasayfa   /    Gündem    /    SAĞLIKTA ŞİDDETİN YERİNİ SAĞLIKTA VAHŞET ALDI

SAĞLIKTA ŞİDDETİN YERİNİ SAĞLIKTA VAHŞET ALDI

Türk Sağlık-İş Sendikası Çorum İl Başkanı Murat Yurt ve Türk Sağlık-İş Sendikası Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Temsilcisi Ahmet Balabaz, sağlıkta şiddet ve vahşete tepki göstererek, söyleyecek sözlerinin kalmadığını dile getirdiler.

GÜNDEM      15 Eylül 2022 - 15:07     0

SAĞLIKTA ŞİDDETİN YERİNİ SAĞLIKTA VAHŞET ALDI

Türk Sağlık-İş Sendikası Çorum İl Başkanı Murat Yurt ve Türk Sağlık-İş Sendikası Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Temsilcisi Ahmet Balabaz, sağlıkta şiddet ve vahşete tepki göstererek, söyleyecek sözlerinin kalmadığını dile getirdiler.

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi ve sağlık emekçisi Tuğrul Okudan’ın hasta yakını tarafından boynundan bıçaklanarak vahşice öldürülmesine tepki gösteren Murat Yurt ve Ahmet Balabaz, yaptıkları ortak basın açıklamasında, “Sağlıkta şiddet maalesef yine en önemli gündem maddemiz olmaya devam ediyor. Tarih boyunca savaşlarda dahi canını hiçe sayan ve gecesini gündüzüne katarak şifa dağıtmak için çalışan sağlık çalışanlarına kurşun sıkılmaz iken günümüzde ise doktorlarımız kurşunlanarak güvenlik görevlilerimiz bıçaklanarak öldürülüyor, sekreterlerimiz temizlik ve klinik destek personellerimiz aşağılanıyor ve darp ediliyor. Kısaca sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmedikleri kendilerine ne zaman sıra geleceğinin korkusu ve endişesi ile mesleklerini yapmaya çalışıyor” ifadelerini dile getirdiler.

Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın ortak çalışmaları neticesinde sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına girmesini sağlayan düzenlemenin meclisten geçerek yasalaşmasına rağmen, yasal düzenlemelerin dahi yeterli gelmediğine dikkat çeken Murat Yurt ve Ahmet Balabaz, “Acilen yeniden düzenlemeler yapılması gerekiyor. Cezai müeyyidelerin artırılması, hapis cezalarının artırılması, yapılan düzenlemelerinde yıl boyu kamu spotu olarak basın yayın kuruluşlarından yayınlanması gerekiyor. Şiddete meyilli olan insanların, sağlık çalışanlarına şiddet uygulandığı zaman ne duruma geleceğini unutturmamamız gerekiyor” dediler.

Sağlıkta şiddetin yerini sağlıkta vahşetin aldığını ileri süren Murat Yurt ve Ahmet Balabaz, açıklamayı şöyle sürdürdüler:

“Kışkırtılmış sağlık hizmeti talebi sağlık çalışanları tarafından karşılanamaz hale gelmiştir. Emeğimiz değersizleştirilmiş, sağlık çalışanlarının da bir insan olduğunu bilmeyen zihinler tarafından, hasta-hekim başta olmak üzere hasta-sağlık çalışanı ilişkisi deforme olmuş ve itibarsızlaştırılmış, sağlıkçılara yönelik şiddet toplumsal bir salgın halini almıştır. Bunlara sesimizi yükseltmemiz lazım. Bu olayların son bulması için daha etkin, daha caydırıcı tedbirler almak zorundayız. Bizim talebimiz daha ağır cezai müeyyidelerin uygulanması, yasallaşması gerekiyor. Sağlıkta yaşanan bu vahşeti dün olduğu gibi bugün ve yarın da elimizden geldiğince her platformda yetkililere duyuracağız.

Sağlık Çalışanlarına yönelik şiddet ve vahşet dün kendini İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde gösterdi. Hastanenin Acil Servisindeki güvenlik görevlisi ve sağlık emekçisi Tuğrul Okudan, “Sessiz Olun” uyarısına sinirlenen hasta yakını tarafından boynundan bıçaklanarak vahşice öldürülmüştür. Henüz 1,5 aylık evli olan sağlık emekçisi Tuğrul Okudan’a Allah’tan rahmet kederli ailesine, yakınlarına mesai arkadaşlarına ve sağlık çalışanlarına başsağlığı dileriz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ