ORTAKÖY’E KARDEŞ DESTEĞİ!

Okuduğunuz haber
SUNGURLU BEYAZI COĞRAFİ İŞARET ALIYOR

EĞİTİME KAR TATİLİ!

Anasayfa   /    İLÇELER    /    SUNGURLU BEYAZI COĞRAFİ İŞARET ALIYOR

SUNGURLU BEYAZI COĞRAFİ İŞARET ALIYOR

Belediye Başkanlığının girişimleriyle ilçeye bağlı Ayağıbüyük köyünde yetişen ve “Sungurlu Beyazı” olarak ün kazanan üzüm cinsi coğrafi işaret alıyor.

İLÇELER      14 Mart 2023 - 11:37     0

SUNGURLU BEYAZI COĞRAFİ İŞARET ALIYOR

Belediye Başkanlığının girişimleriyle ilçeye bağlı Ayağıbüyük köyünde yetişen ve “Sungurlu Beyazı” olarak ün kazanan üzüm cinsi coğrafi işaret alıyor.

Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçede coğrafi işaretli hiçbir ürünün bulunmaması nedeniyle bu konuda bir çalışma başlatılmasını istedi.

Şahiner, konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce’yi görevlendirerek çalışmaları bizati yürütmesini sağladı. İlçenin yöresel ürünlerini araştıran Sakine Sarıyüce, “Tokmak Köfte”,”On Dilim Kavun” ve “Sungurlu Beyazı” diye geçen üzüm cinsi üzerine yoğunlaştı. Bu konuyla ilgili ilçenin sevilen ve tanınan ismi Selahattin Ambarkütük ile görüşen Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce, fikir alışverişi yaparak ürün seçiminde bulundu. Bu görüşmenin üzerine “Sungurlu Beyazı” olarak bilinen ve Ayağıbüyük köyünde yetişen üzüm cinsine coğrafi işaret alınması için girişimlerde bulunularak gerekli çalışmalar yapıldı.

Süreç olarak incelemelerin devam ettiği “Sungurlu Beyazı” Sungurlu’nun ilk coğrafi işaretli ürünü olmaya aday. Girişimleri için Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e ve Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce’ye teşekkür etmek için bir ziyaret gerçekleştiren Selahattin Ambarkütük, “Sayın Başkanımızın Sungurlu’muz adına hassasiyetini bilmeyen yoktur. Bahsetmiş olduğumuz bu üzümümüz İngiltere’de uluslararası bir yarışmada ödül alan bir üzüm. Çok kıymetli bir üzüm ve yok olmaya terkedilemezdi. Sayın başkanlarıma ilgileri için çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Selahettin Ambarkütük, ziyaret esnasında Başkan Abdulkadir Şahiner’e ve Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce’ye teşekkür için yanında getirdiği üzüm fidanlarını hediye etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ