GÜLABİBEY’E PTT MÜJDESİ!

Okuduğunuz haber
TARİHİ YIKIP KIRAATHANE YAPMAK TOPLUMA HAKARET

ŞEHİDİMİZİN 33 SENE ÖNCEKİ KAHRAMANLIĞINI UNUTMADILAR

Anasayfa   /    Siyaset    /    TARİHİ YIKIP KIRAATHANE YAPMAK TOPLUMA HAKARET

TARİHİ YIKIP KIRAATHANE YAPMAK TOPLUMA HAKARET

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nın yıkılmasına yönelik eleştiride bulunarak, “Tarihi yıkıp kıraathane yapmak topluma hakarettir” dedi.

SİYASET      01 Ekim 2022 - 11:41     0

TARİHİ YIKIP KIRAATHANE  YAPMAK TOPLUMA HAKARET

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nın yıkılmasına yönelik eleştiride bulunarak, “Tarihi yıkıp kıraathane yapmak topluma hakarettir” dedi.

Özsaçmacı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu açıklamayı bir Çorumlu olarak yapıyorum. Anıları çalınan Çorumlular şimdi kek yiyip yuvarlanacakları alanda nasıl bir kültürel sosyal bağ kuracaklar bilemiyorum.

Siyasal alanda ki çalışmalar açıklamalar, ifadelerden öte yaşamış olduğumuz şehrimizin bizlere değer katan ruhumuzu yoğuran katkıları olmaktadır.

Birçoğunuz gibi Çorum’da doğup Çorum’da büyüyen, Çorum’da binlerce anısı olan bir ferdim. Bugün açık stadyumun yıkılıyor olduğunu görmek ister istemez tüm Çorumlularda olduğu gibi bende de üzüntü oluştu.

Şehirlerin de aslında yaşayan yanları vardır. Tarihleri vardır. Canlılara kattığı değerler ve anıları vardır. Şehirleri yenilerken oluştururken bu özelliklere dikkat edilmesi gerektiğine inanmaktayım. Bir yeri yıkmak, adın değiştirmek, konumu değiştirmek aslına bakarsanız çok ciddi planlamasının yapılması gereken çalışmalardır. Bu çalışmalar sadece inşaat, mimari gibi maddi unsurlarla değil kültürel, sosyal bilimlerinde katılması gereken bir süreçten geçmelidir. Siz bir tarihi yok edip yerine kıraathane yapacağınızı söylüyorsanız dönüştürmeye çalıştığınız topluma aslında hakaret ediyorsunuz.

Çorumlunun gözünde canlanan anılar. Kek yiyip yuvarlanırken yaşayacağı hazdan daha değerli olduğunu düşünmekteyim.

Velhasıl her şey aklımıza gelirdi de Çorumlunun anılarının da çalınacağı hiç aklımıza gelmezdi. Gerçekten yaparsa bunlar yaparmış bunu da başarmak bir başarı bugün için.

Üzgünüm kıymetli hemşerilerim deşenek oynadığımız günlere özlemle.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ