BASIN MİLLETİN VİCDANIDIR

Okuduğunuz haber
TAŞIMA VE SERVİS SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR

KENDİNİ ASKER OLARAK TANITIP, DOLANDIRDI

Anasayfa   /    Siyaset    /    TAŞIMA VE SERVİS SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR

TAŞIMA VE SERVİS SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR

Akaryakıt, lastik, yedek parçaya ard arda gelen zamlardan sonra herhangi bir iyileştirme yapılmaması servisçileri mağdur ediyor.

SİYASET      10 Ocak 2022 - 13:47     0

TAŞIMA VE SERVİS SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR

Akaryakıt, lastik, yedek parçaya ard arda gelen zamlardan sonra herhangi bir iyileştirme yapılmaması servisçileri mağdur ediyor.

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, servis şoförlerinin ve taşıma sektörünün akaryakıtlara yapılan zamlar ve girdi maliyetlerinin artması sonucu büyük sıkıntı içerisine düştüğünü ve kontak kapatacak duruma geldiğini ifade ederek, acil önlem alınmasını istedi.

Tahtasız, “2021-2022 eğitim yılının başlaması ile köylerde bulunan öğrencileri ilçe merkezinde bulunan ilk, orta ve lise dengi okullara sabah getirip akşam evine bırakan, servis işini yapan ve ihalesini alan firmalar mağdur oldu. İhaleyi aldıklarında mazotun litre fiyatı 6.50 TL idi. Şuan yarı yıl tatili gelmeden mazotun litre fiyatı 14.00 TL'ye ulaştı. Sadece akaryakıt ile iş bitmiyor. Bununla beraber geçen sene 4 lastik 2.000 TL'ye alınırken, şuan 8.000 TL oldu. Motor rektefesi 60 bin liraya ulaşırken, araç sahipleri, motorun rutin bakımlarını, kaskosu, sigortası, muayene vb. masraflarına artık yetişemez duruma geldiler. İğneden ipliğe zam yapılırken, servisçi kardeşlerimizin unutulmaması gerekir. Almış oldukları ihale bedelinin bir kez daha gözden geçirilmesi, yapılan zamların ücretlere yansıtılarak mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ