DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN

Okuduğunuz haber
TKDK’DAN PROJE BAŞVULARI İÇİN SON TARİH UYARISI 

ÇÖPLÜ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Anasayfa   /    Gündem    /    TKDK’DAN PROJE BAŞVULARI İÇİN SON TARİH UYARISI 

TKDK’DAN PROJE BAŞVULARI İÇİN SON TARİH UYARISI 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı 11. Başvuru Çağrı İlanı için yapım işi içeren proje başvurularının alınmaya başlandığını bildirdi.

GÜNDEM      24 Subat 2022 - 16:41     0

TKDK’DAN PROJE BAŞVULARI  İÇİN SON TARİH UYARISI 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı 11. Başvuru Çağrı İlanı için yapım işi içeren proje başvurularının alınmaya başlandığını bildirdi.

İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada; 14 Ocak 2022 tarihinde çıkılan IPARD II Programı 11. Başvuru Çağrı ilanı kapsamında Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanıyla oluşturulan IPARD bütçesinin yatırımcılara kullandırılacağı, bildirildi.

Açıklamanın devamında; “TKDK, IPARD II dönemi 11. Başvuru Çağrı İlanıyla tarımı ve kırsalı desteklemeye devam ediyor.

Bu çağrıda; “Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, Seracılık, Mantarcılık, Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, Zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, Su ürünleri yetiştiriciliği, Makine parkları, Yenilenebilir enerji, yatırımlarına yönelik projeler için gerçek ve tüzel kişileri yüzde 55, üretici örgütü veya üretici örgütünün ortaklık payının yüzde 50’den fazla olduğu tüzel kişilikleri yüzde 65 oranında hibe ile destekliyoruz. 5 bin ile 500 bin Avro aralığında uygun harcama tutarına sahip projelere vereceğimiz hibenin yanı sıra yatırımdaki harcamaları KDV, ÖTV ve diğer vergilerden de muaf tutuyoruz. Tüm projelerde yapım işleri, makine ekipman alımı, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamalarına destek veriyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Proje başvurularının alınmaya başlandığı belirtilen açıklamanın son bölümünde, online başvuruların 23 Mart 2022, dosya teslimlerinin ise 25 Mart 2022 tarihinde sona ereceği, ilimiz yatırımcılarının desteklerden daha fazla oranda istifade etmesi için projelerin belirtilen tarihlere kadar hazırlanması gerektiği, İl Koordinatörlüğünün proje hazırlama aşamasında yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduğu ve yatırımcıların proje hazırlıklarını hızlandırmaları gerektiği, bildirildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ