HACI VELİ TEZCAN VEFAT ETTİ

Okuduğunuz haber
UĞURLUDAĞLI KADINLARIN DİKTİĞİNİ DÜNYA GİYİYOR

SAYGI VE ÖZLEMLE ANDIK

Anasayfa   /    İLÇELER    /    UĞURLUDAĞLI KADINLARIN DİKTİĞİNİ DÜNYA GİYİYOR

UĞURLUDAĞLI KADINLARIN DİKTİĞİNİ DÜNYA GİYİYOR

ERZEME TEKSTİL, ÜNLÜ MARKALARA ÜRETİYOR

İLÇELER      10 Kasim 2022 - 13:19     0

UĞURLUDAĞLI KADINLARIN  DİKTİĞİNİ DÜNYA GİYİYOR

Uğurludağ İlçesi’nde tamamı kadınların çalıştığı Erzeme Tekstil Atölyesi’nde dünyaca ünlü markalar için üretim yapılıyor.

Uğurludağ’da iş insanı Zeki İpek tarafından bir süre önce ilçede daha önce düğün salonu olarak kullanılan Belediyeye ait binada tekstil atölyesi kuruldu.

İstanbul’da İpekbir Özel Güvenlik Grup 19 Danışmanlık ve İpek Tem Temizlik Hizmetleri şirketlerinin de sahibi olan İş İnsanı Zeki İpek, doğup büyüdüğü toprakları unutmayarak, önemli bir yatırımı da Uğurludağ İlçesi’ne yaptı.

İlçenin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak ve özellikle de kadınları üretime dahil etmek arzusuyla Erzeme Tekstil Atölyesi’ni kuran Zeki İpek’in yaptığı yatırım kısa sürede meyvesini vermeye başladı.

Erzeme Tekstil Atölyesi’nde şu anda tamamı Uğurludağlı 30 kadın istihdam ediliyor. Dünyaca ünlü markalar için üretilen ürünler, İstanbul’a gönderiliyor.

Firma yöneticileri, kadınların ürettiği kaliteli ürünlerin İstanbul’daki ünlü firmalar tarafından çok beğenildiğini belirterek, iş yetiştirmekte zorlandıklarını anlattılar. Yaklaşık 100 kişiyi istihdam edebilecek bir iş potansiyeline sahip olduklarını söyleyen firma yöneticileri, kurulan atölyeden sadece 30 kişinin ancak istihdam edilebildiğini, atölyeyi büyütmek istediklerini kaydettiler.

Atölyenin mevcut binaya ilave yapılarak büyütülmesi halinde çalışan sayısının 100’ü bulacağını söyleyen firma yöneticileri, atölyenin büyütülmesi konusunda ilçe yöneticileriyle görüşmelerin yapıldığını anlattılar.

İlçe ekonomisine ciddi katkı sağlayan Erzeme Tekstil Atölyesi’ndeki çalışan kadınlar da çalışarak aile bütçesine katkı sağladıkları için mutlu olduklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sunan iş insanı Zeki İpek’e teşekkür ettiler.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ