HAFIZ MUSTAFA BAĞIRÖZ, VEFAT ETTİ

Okuduğunuz haber
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI  İSKİLİP'TE!

KÖPEĞİNİ DÖVEN AMCAOĞLUNU ÖLDÜRDÜ

Anasayfa   /    İLÇELER    /    ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI  İSKİLİP'TE!

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI  İSKİLİP'TE!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Saadettin Karaca İskilip’in Sesi Televizyonu, Bizim Mahalle programının canlı yayın konuğu oldu.

İLÇELER      22 Temmuz 2022 - 13:24     0

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI  İSKİLİP'TE!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Saadettin Karaca İskilip’in Sesi Televizyonu, Bizim Mahalle programının canlı yayın konuğu oldu.

Önemli konulara dikkat çeken Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları söyledi:
“İSKİLİP’E İL KEZ GELİYORUM”
“İskilip’e il kez geliyorum. Daha önce kafamızda bir İskilip haritası vardı. Ama kafamdaki oluşan o bilgi, birikim ve resimle bizzat gördüğüm arasında tabiki olumlu manada söylüyorum, dağlar kadar fark var. Umduğumuzdan öte çok farklı, çok güzel, çok tarihi ve bir kentle, bir şehirle, bir ilçeyle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Bu yönüyle çok mutlu oldum. Geçte olsa İskilip’imize gelmiş olduk. Buraya gelmemize vesile olan kendisi de İskilipli olan meclis üyemiz Saadettin beye de çok teşekkür ediyorum.
“İSKİLİP’TE TARİHE DOĞRU BİR YOLCULUK YAPTIK”
İskilipli Alimler Müzesini gezdik ve gerçekten orada tarih kitaplarında okuduğumuz tarihi şahsiyetlerin, hocaların heykellerini gördük. Adeta bir tarih gezisi yaptık. Tarihe doğru bir yolculuk yaptık.  Bunlar güzel şeyler. Buraları yerli ve yabancı turistlerin, seyyahların, gezginlerin gelip görmesi lazım. 
“İSKİLİP’İN ZENGİNLİKLERİNİ TANITMAK, ANLATMAK GEREKİYOR”
İskilip’teki bu tarihi, bu zenginliği, bu güzelliği özellikle gençlerimize tatbikatta düzenlenecek programlarla anlatmak gerekiyor. 
Ebussuud Efendinin, Ali Kuşçu’nun memleketi buralar. Mesela ben Ali Kuşçu’nun buralı olduğunu bilmiyordum, yeni öğrenmiş oldum. 
“SEMERCİLER ARASTASINDAKİ TARİHİ DOKUYU KORUMAKTA FAYDA VARDIR”
Buraya gelirken kısa bir şehir turu yaptık, Semerciler Arastasından geçtik. Oranın bir sokak iyileştirmesi ile bir tarihi dokuyu korunmasında fayda vardır diye düşünüyorum. Çünki bu işler kolay olmuyor. Tarihin derinliklerinden süzülerek bu günlere kadar gelmiş zenginliklerimizdir. Bunlara sahip çıkmamız lazım. 
“İSKİLİP ADI BAŞLI BAŞINA BİR TARİHTİR, BİR KÜLTÜRDÜR, BİR MEDENİYETTİR”
Zaten İskilip adı başlı başına bir tarihtir, bir kültürdür. Bir medeniyettir. Bizi biz yapan değerlere sahiptir. Çorum, İskilip bizim kadim medeniyetimizin beşiği olan yerler. Öz Anadolu buralardır. Bin yıldır buralar Türklerin Müslümanların ana yurdu olmuştur. Ata yurdu olmuştur. Ve bu özelliği inşallah bundan sonrada devam edecektir. 
Buraların özellikle tanıtılması gerekir ve bu dokuyu korumak lazım. Bu dokuyu günümüz imkanları ile elden geçirerek tanıtmak gerekiyor. Kültür Bakanlığımız, İl Kültür Müdürlüklerimiz, Belediyelerimiz üzerine düşen çalışmaları yapar diye düşünüyorum” dedi. 
“HER ZAMAN HALKIMIZLA İÇİÇEYİZ, ARKADAŞLARIMIZLA ANADOLU TURUNDAYIZ”
Ülkemizin zor günlerden geçtiği süreçte hakla içiçe olmanın önemine vurgu yapan Türkmen “İskilip seyahatimiz, Çorum seyahatimiz, Anadolu’daki değişik illere seyahatimizi de aslında birazda bu amaçla yapmaktayız. Hemşerilerimizi, vatandaşımızı birde memleketinde görelim amacıyla arkadaşlarımızla bir Anadolu turuna çıktığımızı söyleyebiliriz” dedi. 
“BU GÜNE KADAR İSKİLİP’E GELMEMİŞ OLMAMIZ BİR KAYIPTIR”
Doğrusu bu güne kadar İskilip’e gelmemiş olmamız bir kayıptır. İyiki de gelmişiz. Burada Saadettin beye teşekkür ediyorum. İleride inşallah İskilip programımız olacaktır “
“İSKİLİPLİ HEMŞERİLERİMİZE İSTV ARACILIĞIYLA SAYGILARIMI, SEVGİLERİMİ İLETİYORUM”
Başkan Türkmen canlı yayının sonunda “Sevgili hemşerilerimize, İskilipli dostlarımıza, İSTV aracılığıyla saygılarımı sevgilerimi iletiyorum. Güzel bir misafirperverlik gösterdiler. Çorum’umuza, İskilip’imize yakışan budur. Bu bizim en güzel, en değerli hasletlerimizden birisidir. Çok teşekkür ediyorum.  İnşallah sevgili İskilipli hemşerilerimin yolu İstanbul’a, Üsküdar’a düşerse ağırlayacağımızı ifade etmek isterim. 
“ÜSKÜDAR’DA İSKİLİP GİBİ KADİM BİR TARİH VE MEDENİYET İLÇESİDİR”
Üsküdar İstanbul’un en güzel ilçelerinden, en kadim beldelerinden birisidir. Üsküdar’da İskilip gibi bir tarih şehridir, bir medeniyet şehridir. İstanbul’da boğaza kıyısı olan ilçelerden biri Üsküdar’dır.  
“VALİDE SULTAN’ GEMİMİZLE İSKİLİPLİ HEMŞERİLERİMİ BOĞAZ TURUNDA AĞIRLAMAK İSTERİM”
Bizim Üsküdar Belediyesi olarak çok güzel bir ‘Valide Sultan’ adlı gemimiz var. Bu gemide sevgili İskilipli hemşerilerimizi güzel bir boğaz turunda ağırlamak isteriz. Bunu bir davet olarak ifade ediyorum." 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ