İHL ESKİ MÜDÜRÜ YAHYA ACAR HAYATINI KAYBETTİ

Okuduğunuz haber
ZAFER İLKOKULU’NUN İHALESİ 28 KASIM’DA!

KARDEŞ İKİ ÜLKENİN İKİ ŞEHRİ KARDEŞ OLDU

Anasayfa   /    Eğitim    /    ZAFER İLKOKULU’NUN İHALESİ 28 KASIM’DA!

ZAFER İLKOKULU’NUN İHALESİ 28 KASIM’DA!

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Zafer İlkokulu’na yeni bina yapılması ile ilgili yaşanan sıkıntılı sürecin aşıldığını belirterek, okul binasının 28 Kasım 2022 tarihinde yeniden ihale edileceğini açıkladı.

EĞİTİM      09 Kasim 2022 - 12:19     0

ZAFER İLKOKULU’NUN  İHALESİ 28 KASIM’DA!

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Zafer İlkokulu’na yeni bina yapılması ile ilgili yaşanan sıkıntılı sürecin aşıldığını belirterek, okul binasının 28 Kasım 2022 tarihinde yeniden ihale edileceğini açıkladı.

Ceylan, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının mevcut eğitim yapıları ile ilgili Ülkemiz genelinde yapılan deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında, Çorum Merkezinde bulunan Zafer İlkokulu binasının yıkılarak yerine yeniden yapılmasına karar verildiğini hatırlattı.

Zafer İlkokulu mevcut binası 2020 yılı Mayıs ayı içerisinde yıkımının yapıldığını dile getiren Milletvekili Ceylan, yapılacak olan yeni binada 12 derslikli 4 kattan oluşan ( Zemin ve 3 adet Normal Kat) 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet kantin ve Yemekhane, 1 adet Ana sınıfı, 1 adet Müzik Odası, 1 adet fen dersliği odası ve idari odaların bulunacağını kaydetti.

Ceylan, okul binasının taban alanının 637 m2 olmak üzere toplam inşaat alanı 2 bin 581,50 m2 olarak inşa edileceğini vurguladı.

Çorum İl Özel İdaresi tarafından Merkez Zafer İlkokulu yeni binasının yapımı işinin 2021 yılı içerisinde ihale edildiğini belirten Ceylan, kazı aşamasında iken işin Yüklenicisinin 15 Nisan 2022 tarih ve 31810 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunun Geçici 6.Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar "kapsamında fesih edilmesi talebi üzerine, 6 Temmuz 2022 tarihinde işin sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

Ceylan, Merkez Zafer İlkokulu ikmal inşaatı işinin Çorum İl Özel İdaresi tarafından 28 Kasım 2022 tarihinde Açık İhale Usulü Anahtar Teslim Götürü bedel üzerinden yeniden ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Yeni okul binası yapımı için Çorum Valiliği ile Türkiye Halk Bankası A.Ş. arasında yapılan protokol gereği Zafer İlkokulu inşaatı yapımına ait tüm giderlerinin Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından karşılanacağını belirten Milletvekili Ceylan,

İşin süresinin 350 gün olduğunu söyleyerek, okul binasının 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2. yarıyılına yetiştirilmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ