ÇÖPHÜSEYİNOĞLU’NDAN  SOSYAL PROJE VURGUSU

Okuduğunuz haber
ÇORUM’A ÇAĞ ATLATACAK PROJE!

BELEDİYEDEN AKŞEMSEDDİN CAMİİ’NE DİJİTAL MAHYA!

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇORUM’A ÇAĞ ATLATACAK PROJE!

ÇORUM’A ÇAĞ ATLATACAK PROJE!

Başkan Aşgın: Metrobüslerle şehrimizi buluşturacağız

GÜNDEM      27 Mart 2024 - 21:16     0

ÇORUM’A  ÇAĞ ATLATACAK PROJE!

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, toplu ulaşımda Çorum’a çağ atlatacak olan “Metrobüs” projesini yeni dönemde hayata geçireceğinin müjdesini verdi.

Başkan Aşgın “Yeni dönemde Metrobüslerle şehrimizi buluşturacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un çehresini değiştirecek, farklı alanlarda her kesime hitap eden 41 proje ile ikinci beş yılına hazırlanıyor.  Toplu taşıma ve ulaşım konuları da Başkan Aşgın’ın projeleri arasında yer alıyor.  Metrobüs projesini kamuoyuna ilan eden Başkan Aşgın, Şehrin doğu batı ekseninde trafiği rahatlatacak ve toplu taşımaya yeni bir seviye katacak metrobüs sistemini kuracaklarını açıkladı.

Metrobüs sistemiyle ilgili, bir ulaşım mühendisliği firmasına rapor hazırlattıklarını dile getiren Başkan Aşgın, “Firma bize, İstanbul'daki metrobüs sistemine benzer bir sistemin şehrimizde, işleri daha da kolaylaştıracağı, daha hızlı, daha kaliteli bir ulaşım sağlayacağı ve hemşehrilerimizin memnuniyetinin artacağı yönünde bir rapor verdi.  Artık son aşamalarındayız. İnşallah önümüzdeki süreçte körüklü otobüslerimize ilave olarak metrobüslerle de şehrimizi buluşturacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Uygulamanın taslağında yer alan detaylarla ilgili bilgi veren Başkan Aşgın, Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü ile Hastane-Stadyum-Terminal bölgesine mevcut otobüslerin yerine sadece birkaç büyükşehirde kullanılan metrobüs ile ana arter ulaşımı sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, ana artere bağlı tali güzergahlardan otobüslerle metrobüs hattını entegre edeceklerini de belirten Başkan Aşgın, “Transfer noktalarında hemşehrilerimiz ilave ücret ödemeksizin konforlu ulaşımın keyfine varacak.” İfadelerini kullandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ