KAYAN ARAÇ KÖPRÜDEN UÇTU

Okuduğunuz haber
KAÇAKÇILARA BÜYÜK DARBE!

MEHMETÇİK ANADOLU ALMANYA’DA

Anasayfa   /    ASAYİŞ    /    KAÇAKÇILARA BÜYÜK DARBE!

KAÇAKÇILARA BÜYÜK DARBE!

Çorum’da kaçak alkol üretimi yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda yaklaşık 50 bin litre kaçak alkol ele geçirildi.

ASAYİŞ      22 Aralik 2021 - 13:03     0

KAÇAKÇILARA BÜYÜK DARBE!

Çorum’da kaçak alkol üretimi yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda yaklaşık 50 bin litre kaçak alkol ele geçirildi.

Çorum Valiliğinden yapılan açıklamada, halk sağlığını tehdit eden ve ölümlere neden olan kaçak/sahte alkollü içki üretimi ve satışı ile mücadele kapsamında, 2021 yılı içerisinde icra edilen faaliyetler ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı.

Açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan 18 ayrı operasyon neticesinde; 680 litre kaçak alkollü içki, 316 şişe (570 litre) kaçak alkollü içki, 140 adet boş içki şişesi, kaçak alkollü içki yapımında kullanılan 1 adet anason yağı, 9 kg anason bitkisi, 2 adet visky kiti ele geçirildi.

Meydana gelen olaylarla ilgili olarak yakalanan 19 şüpheli şahıs adli makamlara sevk edilirken, 15 şahıs savcılıktan, 4 şahıs ise Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2021 yılı içerisinde kaçak/sahte alkollü içki satışı/ imalatı kapsamında 60 işyeri denetlendi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan 15 ayrı operasyon neticesinde ise; 41.299 litre kaçak şarap, 800 litre kaçak rakı olmak üzere toplam 42.099 litre kaçak alkollü içki ile birlikte içki yapımında kullanılan 10 adet damıtma sistemi, 75 kg anason ve 80 litre etil alkol ele geçirildi.

Olaylarla ilgili yakalanan 20 şüpheli şahıs adli makamlara sevk edildi. 1 şüpheli şahıs tutuklandı, diğer şüpheli şahıslar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ