OĞUZLAR’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Okuduğunuz haber
AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİSİ HALA MAĞDUR!

ŞAHİNER'DEN ‘DERE’YE DESTEK!

Anasayfa   /    Gündem    /    AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİSİ HALA MAĞDUR!

AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİSİ HALA MAĞDUR!

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, oda yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

GÜNDEM      21 Eylül 2022 - 10:49     0

AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİSİ HALA MAĞDUR!

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, oda yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Ziraat Odası Başkanlığı Salonu’nda yapılan toplantıda Ayçiçek üreticisinin sorunları ele alındı.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, yaptığı konuşmada Ayçiçek üreticilerinin mağdur olduğunu söyledi.

Ayçiçek üreticilerinin mağduriyetini başta milletvekilleri olmak üzere bakanlara kadar ilettiğini kaydeden Sayan, çiftçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında sürekli Ankara ile temasta geçtiklerinin altını çizdi.

Yaptıkları girişimler sonucunda çiftçilere Ayçiçek tohumu dağıttıklarını hatırlatan Sayan, Ayçiçek üreticisinin yaşadığı mağduriyetler sonucunda gelecek yıl ayçiçek ekmekten vaz geçme durumunu geldiğine işaret etti.

Bakanların Çorum’a geldiklerinde onlarla sürekli görüştüğünü dile getiren Sayan, yurt dışından getirilen ayçiçeklere koto konulmasını ve vergilerinin artırılması talebinde bulunduğunu açıkladı.

Cansuyuda olsa Ayçiçek alım fiyatlarının biraz olsun attırıldığına dikkat çeken Sayan, ofislerin arpa ve buğday alım fiyatlarını makul bulduklarını ve Ayçiçek alım fiyatlarının da çiftçiyi mağdur etmeyecek fiyatlardan yapılması gerektiğini kaydetti.

Çiftçilere yapılan desteklerin artırılması talebinde bulunan Sayan, desteklerin 2 bin liranın üzerinde olmasını beklediklerini ifade etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ