Çorum İHH Arama Kurtarma ekiplerinin ev sahipliğinde, 15-16 Ağustos tarihlerinde Çomar Barajı’nda sualtı ve su üstü kurtarma eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime Amasya İHH Arama Kurtarma ekipleri de katıldı.
GÜNDEM
18 Agustos 2026 - 18:06
0
Çorum İHH Arama Kurtarma ekiplerinin ev sahipliğinde, 15-16 Ağustos tarihlerinde Çomar Barajı’nda sualtı ve su üstü kurtarma eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime Amasya İHH Arama Kurtarma ekipleri de katıldı.
İki gün süren eğitim programında, olası su kazaları ve kayıp şahıs vakalarına yönelik arama-kurtarma çalışmaları teorik ve uygulamalı olarak ele alındı. Kursiyerlere; sualtında kayıp şahsın aranması ve bulunması, şahsın bulunduğu noktanın doğru şekilde işaretlenmesi, ilk yardım tekniklerinin uygulanması ve kazazedenin güvenli şekilde sedyeye alınması konularında eğitim verildi.
Eğitimin uygulamalı bölümleri Çomar Barajı’nda gerçekleştirilirken, ekiplerin su üzerinde ve su altında karşılaşabilecekleri acil durumlara müdahale kabiliyetlerinin geliştirilmesi, ekip çalışması ve koordinasyon becerilerinin artırılması hedeflendi.
“ARAMA KURTARMADA EĞİTİM VE KOORDİNASYON HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”
Çorum İHH Arama Kurtarma Başkanı Mehmet Ünver, arama-kurtarma çalışmalarında doğru müdahalenin düzenli eğitim ve saha tecrübesiyle mümkün olduğunu belirtti.
Ünver, “Arama kurtarma faaliyetleri ciddi bir hazırlık, disiplin ve ekip çalışması gerektiriyor. Özellikle sualtı ve su üstü kurtarma çalışmalarında zamanla yarışıyoruz. Bu nedenle ekiplerimizin teorik bilgilerinin yanı sıra sahada uygulama yaparak tecrübe kazanmalarını önemsiyoruz. Farklı illerden ekiplerimizin bir araya gelmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından da oldukça kıymetli. Çorum İHH Arama Kurtarma olarak eğitim çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
“GÖNÜLLÜLERİMİZİN KAPASİTESİNİ ARTIRMAYI ÖNEMSİYORUZ”
İHH Çorum Şube Başkanı Alper Pamir ise arama-kurtarma ekiplerinin afet ve acil durumlara karşı önceden hazırlıklı olmasının önemine dikkat çekti.
Pamir, “İHH olarak sadece afet ve acil durumlarda sahada olmak değil, afet gerçekleşmeden önce hazırlıklı olmak gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda gönüllülerimizin eğitimlerini ve saha tecrübelerini artırmaya büyük önem veriyoruz. Çorum İHH Arama Kurtarma ekibimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu eğitim, farklı ekiplerin bilgi ve tecrübe paylaşması açısından önemli bir çalışma oldu. Eğitime katılan Amasya İHH Arama Kurtarma ekibimize ve emeği geçen tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitim programı, gerçekleştirilen uygulamaların ardından tamamlandı. Çorum İHH Arama Kurtarma ekiplerinin önümüzdeki dönemde de farklı senaryolara yönelik eğitim ve tatbikat çalışmalarını sürdürmesi planlanıyor.
Çorum İHH Arama Kurtarma, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı ekipler oluşturmak, gönüllülerin müdahale kapasitesini geliştirmek ve ihtiyaç halinde hayat kurtaracak bilgi ve tecrübeyi sahaya taşımak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.
X
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.
X
Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.