Okuduğunuz haber
GELGÖR, 3 YILINI ANLATTI

ŞAHİNER PRİS SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİ

Anasayfa   /    İLÇELER    /    GELGÖR, 3 YILINI ANLATTI

GELGÖR, 3 YILINI ANLATTI

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, görevinde 3 yılı geride bıraktı.

İLÇELER      11 Nisan 2022 - 16:27     0

GELGÖR, 3 YILINI ANLATTI

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, görevinde 3 yılı geride bıraktı. Üç yıllık faaliyetlerini değerlendiren Gelgör hizmet karnesini “Üretken Belediyecilik Faaliyetleri” başlığı altında açıkladı.

İşte Osmancık Belediyesinin 3 yıllık faaliyetleri…

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör hizmet döneminin üçüncü yılı nedeniyle bir açıklama yaptı. Üç yılda Osmancık için vizyon projelere imza attıklarını belirten Gelgör, yatırım belediyeciliğinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini belirterek “Halkın gönlüne dokunan” bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini söyledi.

“Vatan sevgisi, millete hizmetin en büyük gücüdür” diyen Başkan Gelgör’ün açıklamaları şu şekilde:

ÖNCE ÜRETİM ÖNCE İSTİHDAM

İlçemiz için en önemli çalışmaların başında Organize Sanayi Bölgesi yer alıyor. Şehrimizde iş imkanlarının artırılması, gençlerimize farklı sektörlerde istihdam sağlanması, üretimin artırılması, refah düzeyinin yükseltilmesi; daha yaşanabilir bir Osmancık için temel misyonumuzdur. Bu kapsamda Organize Sanayi Bölgesi tamamlanarak yeni fabrikaların kurulmasına öncülük edilmiştir.

Organize Sanayi Bölgemizde bugüne kadar 19 firmaya fabrika kurmaları için arsa tahsisi yapıldı. Bu tahsislerden 6 firma fabrikasını tamamlayarak üretime geçti. Diğer firmalar ise verilen süre içerisinde üretime geçmek için proje çalışmalarını sürdürüyor. Osmancık OSB, son yapılan arsa tahsisleri ile birlikte yüzde 85 doluluk oranına ulaştı.

OSB İKİNCİ ETAP İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Mevcut Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsislerinin büyük oranda tamamlanmasının ardından Organize Sanayi Bölgemizi genişletmek için çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Hızlı bir şekilde OSB ikinci etabı tamamlayarak yeni fabrikalar için arsa üretmeye devam edeceğiz.

KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETİYORUZ: YILLIK 1 MİLYON TL GELİR

Osmancık Belediyesinin gelirinin artırılması için enerji alanında yatırım yaptık. Üretken Belediyecilik vizyonumuzun en önemli projelerinden birisi olan Güneş Enerji Santrali kuruldu ve elektrik üretmeye başladı. Belediyemiz elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü artık kendisi üretiyor. Geçtiğimiz yıl elektrik satışından 1 Milyon TL gelir elde ettik.

ÖNCEKİ DÖNEMDEN YARIM KALAN PROJELERİ TAMAMLADIK

Belediyelerde dönem değişiminde ülkemiz genelinde yaşanan en büyük sorun eski dönemden kalan projelere sahip çıkılmamasıdır. Biz Seçim Beyannamemizde devlette devamlılığın esas olduğu anlayışına sahip olduğumuzu, yarım kalan tüm projeleri tamamlayacağımızı beyan etmiştik.

Bu kapsamda bizden önceki dönemde başlanan ve yarım kalan projelere sahip çıktık ve kısa süre içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Diğer kurumlarla ortak yürütülen projelerin de bir an önce tamamlanması için çalışmalar sürüyor.

KAPALI YÜZME HAVUZU HALKIMIZIN HİZMETİNDE

Osmancık MYO yanına inşa edilen Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi tamamlanarak halkımızın hizmetine sunuldu. Hem kadınlara hem erkeklere hizmet veren tesisin bünyesinde yarı olimpik yüzme havuzu, hamam, sauna, tuz odası ve buhar odası hizmete açıldı. Bu hizmetlere ilerleyen zamanlarda Fitnes ve plates salonları da eklenecek. Kış sezonunda havuzun ilk bakımının yapılması ve işletme döneminde belirlenen eksiklerin tamamlanması için geçici olarak kapatmıştık. Ramazan bayramı itibariyle Kapalı Yüzme Havuzu ve hamam tekrar halkımızın hizmetinde olacaktır.

HUZUR EVİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ İNŞAATI BAKANLIĞA DEVREDİLDİ

Belediyemiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında belediyemizce inşaatına başlanan 100 Yataklı Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin inşaatı belediyemizin bütçe durumu göz önünde bulundurularak bakanlığa devredilmiştir. Protokole göre inşaatının belediyemizce tamamlanması, işletmesinin ise bakanlık tarafından yapılması ön görülen Huzur Evi, bu devir işlemiyle birlikte belediyemiz bütçesinden daha fazla kaynak çıkmadan tamamlanmış olacaktır.

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YATIRIM YAPIYORUZ

“Üretken Belediyecilik” bizim dönemimizle birlikte halkımızın sıkça duymaya başladığı bir kavram oldu. Bütün projelerimizin dayanağı olan “üretken belediyecilik”  öncelikle “Hak” için halka hizmet etmek demektir. Üretken Belediyecilik, yapılan hizmetlerle vatandaşın gönlüne dokunmak, kentin en ücra köşelerine kadar eşit hizmet ulaştırmaktır.

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET

Kenar mahallelerde vatandaşlarımız tozda, toprakta, çamurda yürürken yalnızca şehir merkezine hizmet anlayışı bizim belediyecilik anlayışımızda yoktur. Bu nedenle Osmancık’ın merkezinden uzak olan Çiftlikler, Temençe, Karapınar, Eymir Mahallerine tarihinde ilk defa hizmet ulaştı. Bu Mahallerimize 20 bin metrekare parke taşı yapıldı. Çocuklarımız için oyun parkları yapıldı.

İlçemizdeki alt yapı ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle tüm mahallerimizde asfalt, parke taşı ve kaldırım çalışmalarına ihtiyaç oluşmuştu. Bir mahalle hizmet alırken başka bir mahallede hizmeti geciktirmek bizim adalet anlayışımızda yoktur. Bu nedenle “her mahalleye eşit hizmet” anlayışını benimsedik. Parke taşı, asfalt ve kaldırım çalışmalarımızı her mahallemizde eşit hizmet anlayışı ile sürdürüyoruz.

3 yılda 18 mahalleye toplamda 112 bin metrekare asfalt, 130 bin metrekare kilitli parke taşı, 6 bin metrekare kaldırım yapıldı.

TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN YATIRIMLARIMIZ

Üç yıl içerisinde şehrimizin geleceği için pek çok yatırıma imza attık. Altyapısı hazır olan ve vatandaşlarımızın öncelik verdiği projeleri hızlıca tamamlayarak hizmete sunduk. İlçemiz için büyük öneme sahip projeleri bir an önce tamamlayarak temelini attık. Yatırımlarımız hız kesmeden devam ederken yeni projeler için çalışmalarımız da aralıksız sürüyor.

OSMANCIK KAPALI PAZARA KAVUŞUYOR

İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan Kapalı Semt Pazarı Projemizin inşaatı hızla sürmektedir. Bölgenin en büyük pazarı olması amaçlanan Osmancık Semt Pazarı 5,5 Dönüm Kapalı alan olarak inşa edilmektedir. Pazarımızın inşaatı büyük ölçekte tamamlanmış olup 2022 yılı içerisinde hizmete sunulacaktır.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI

Mevcut belediye binasının kullanım ömrünü tamamlaması ve artık yetersiz gelmesi nedeniyle Eski Garaj Bölgesine inşa edilen binalar Yeni Belediye Hizmet Binasına dönüştürüldü. Belediye hizmet birimleri günümüzün modern hizmet anlayışına göre daha verimli hizmet verecek şekilde yeniden dizayn edildi. Böylelikle bugün ömrünü tamamlamış ve artık ihtiyacı karşılayamaz durumda olan belediye binası yıkılarak yerini ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan Kent Meydanına bırakacaktır. Hem belediyemiz modern binasında daha verimli hizmet verecek hem de ilçemiz bir Kent Meydanına kavuşmuş olacaktır.

MUSTAFA KEMAL ATATÜR PARKI (KENT PARK)

Kent Park Projesi olarak planlanan 35 dönümlük alanın çevre düzenlemesini de tamamlamış bulunuyoruz. Belediye Meclisimizin kararıyla Kent Parka, Mustafa Kemal Atatürk Parkı ismi verilmiştir. Yeşil alanların yoğunlukta olduğu proje ilçemize güzellik katarken muazzam aydınlatmasıyla şehrin gece siluetini de ışıl ışıl bir görünüme kavuşturmuştur.

KIZILIRMAK ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kızılırmak Sahili, yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarıyla ilçemizin cazibe merkezi haline geldi. İlk etapta Koyunbaba Köprüsü ile Yeni Köprü arası, ikinci etapta Yeni Köprü ile Eski Mezbahana arası çevre düzenlemesi tamamlandı. Aynı şekilde Kent Park Bölgesi ve Gemici Sahilinde de çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlanmıştır.

Şimdi bu projeyi daha da büyüterek Kızılırmak boyunca devam ettireceğiz. Kızılırmak, Osmancık şehir geçişi boyunca D100 Karayoluna kadar cazibe merkezi haline gelecektir.

KOYUNBABA MAHALLESİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN PARKI

Büyük ölçekli şehir parklarına bir yenisi daha eklendi. Gemici bölgesine Tabiat Parkı, Esentepe ve Şenyurt’a Hastane Parkı hitap ediyor. Ancak Koyunbaba Mahallemizde bir şehir parkının ihtiyacı hissediliyordu. 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz parkta halkımızın her türlü dinlenme ihtiyacını karşılayacak sosyal alanlar yer alıyor. Koyunbaba Mahallemize değer katan bu parka şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verildi.

50 YILLIK KENTLEŞME SORUNU ÇÖZÜLDÜ: ESENTEPE VE KOYUNBABA MAHALLESİNDE TAPU DAĞITMAYA BAŞLADIK

Osmancık’ta 1970’li yıllardan bugüne süren büyük bir imar ve şehircilik sorunu da çözüme kavuşturulmuştur. O yıllarda vatandaşlara yer gösterilmek suretiyle imar planı olmayan, çoğunluğu mera olan alanlara gece kondu usulüyle bir yerleşim sağlanmış ancak tapu verilmemesi nedeniyle yaklaşık 50 yıldır devam eden bir kentleşme sorunu baş göstermiştir. Esentepe ve Koyunbaba Mahallesinde bu durumda olan tapusuz alanlar imar planı yapılarak halkımıza kazandırılmıştır. Hak sahiplerine tapuları verilmeye başlanmıştır.  50 yıllık kentleşme sorunu üretken belediyecilik anlayışıyla sona ermiştir.

ŞENYURT – ESENTEPE TOKİ KONUTLARI TESLİM EDİLDİ

Talep toplama ve başvuru süreci önceki dönem tamamlanan Şenyurt Esentepe TOKİ Konutlarının ihale ve inşaat süreci hızlandırılmış ve 218 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. TOKİ iş birliğiyle 218 vatandaşımız daha yeni evine kavuşmuştur.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI

Osmancık Kalesi çevresinde bulunan yapıları kent estetiğine uygun bir görünüme kavuşturmak amacıyla Sokak Sağlıklaştırması çalışmalarına başlanmıştır. İlk örneği Koyunbaba Köprüsü yanındaki binalara uygulanan proje halkımız tarafından büyük beğeni kazanmıştır. Projenin cadde boyunca devam ettirilmesi ve ilçemiz genelinde yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

OSMANCIK HALK KÜTÜPHANESİ YENİ YERİNDE

İlçemizde kütüphane eksikliğini gidermek amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile protokol imzalanarak yer tahsisi yapılmış ve ilçeye modern bir kütüphane kazandırılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk Parkı içerisinde belediyemizce tahsis edilen yeni yerine taşınan halk kütüphanesi bünyesinde bölgemizin ilk “Anne Çocuk Kütüphanesi” de açılmıştır.

KÜLTÜR VARKLIKLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ

İlçemizdeki tarihi eserlerin korunması ve yaşatılmasına yönelik önemli çalışmalar yürütüyoruz.

Bu kapsamda; 1430 yılında Koca Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve uzun süredir atıl durumda olan Koca Mehmet Paşa hamamı belediyemizin başvurusu üzerine tescillenmiştir. Tarihi hamamın kamulaştırılarak restore edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yapılmış olup çalışmalar sürmektedir.

Osmancıklı Sadrazam Baltacı Mehmet Paşa’nın yaptırmış olduğu dört çeşmeden birisi olan ve Mehmet Akif Ersoy Caddesinde halen faal olarak kullanılan çeşme tescillenmiştir. Çeşmenin restorasyonu belediyemizce yaptırılacak olup proje çalışması devam etmektedir.

1430 yılında Koca Mehmet Paşa tarafından yaptırılan tarihi İmaret Camisinin çevre düzenlemesinin yapılması için Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte çalışmalar sürdürülmektedir.

Daha önce restorasyonu yapılan Koyunbaba Köprüsünün aydınlatmasının yapılması için belediyemizce hazırlanan dosya Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sunulmuştur. Bu kapsamda Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştır. Belediyemiz ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında çalışmalar sürmektedir.

Koyunbaba Türbesinin restorasyonu ise İl Özel İdaresince yaptırılacak olup OKA desteğiyle proje hazırlanmış ve Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmıştır. Bu proje kapsamında restorasyon çalışmaları sürmektedir.

OSMANCIK KALESİNE ASANSÖR

Belediyemizce 2015 – 2019 yılları arasında restorasyonu tamamlanan tarihi Osmancık Kalesine ilgiyi arıtmak, yaşlı ve engellilerin de ulaşımını sağlamak amacıyla asansör ve cam teras yapılacaktır. Projenin hazırlanması için mimarlık firmasıyla sözleşme imzalanmış olup teknik proje hazırlanmaktadır.

BİZİM DÖNEMİMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİK DÖNEMİ

Üretken Belediyecilik vizyonumuz ile birlikte Sosyal Belediyecilik anlayışına da büyük önem veriyoruz.

Halk belediyeciliğinde şu üç önemli zaman ihmal edilmemelidir. Doğum, düğün, cenaze… Gelenek göreneklerimizde en önemli üç evre budur. Bizim de sosyal belediyecilik anlayışımızın temelinde bu üç evre büyük öneme sahiptir.

HOŞ GELDİN BEBEK UYGULAMASI

Sosyal Belediyecilik projelerimizin ilk örneği olarak başlattığımız Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında yeni doğan bebeklerimize hoş geldin diyerek elimizi uzatıyoruz... Annelerimize naçizane hediyemiz olan bebek bakım çantası ve malzemelerini ulaştırıyoruz. Yeni doğanlara içerisinde battaniye, bebek bezi, ateş ölçer, bebek pudrası, tırnak makası, gibi bebek bakım ürünleri yer alan bakım çantası hediye ediliyor.

CENAZE HİZMETLERİ ARTIK ÜCRETSİZ

Belediye Meclisimizin aldığı karar ile artık ilçemizde cenaze hizmetleri tamamen ücretsiz hale geldi. Vatandaşlarımızın bu acılı gününde yanında olmak, cenaze işlemleri telaşına kapılıp taziyelerini aksatmamalarını önlemek amacıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında cenaze taşıma hizmetlerinin yanı sıra artık mezar yeri, mezar kazımı ve kefen de belediyemizce karşılanıyor.

İÇME SUYUNA İNDİRİM

Belediye Başkanımızın halkımıza sözü olan İçme Suyu İndirimi, Belediye Meclisimize oy birliği ile kabul edilmiş ve içme suyuna yüzde 25 indirim uygulanmıştır. 2020, 2021 ve 2022 yıllarında da suya zam yapılmayarak vatandaşlarımıza katkı sağlanmıştır.

CAMİLERİN TEMİZLİK VE BAKIMI BELEDİYEMİZCE YAPILIYOR

İlçemizde camilerimizin genel temizlikleri belediyemizce yapılıyor. Her yıl ilçemizdeki 26 caminin temizliği belediyemizce yapılıyor. Yine ihtiyaç olan noktalarda camilerimize çevre düzenlemesi, bakım ve onarım konusunda desteğimiz sürüyor.

EĞİTİME DESTEK

Bu dönem başlatmış olduğumuz Kitaplar Devletten Defter Kalem Belediyeden Projesi kapsamında ilçemizde eğitime yeni başlayan öğrencilere okul defterleri ve kalem seti dağıtıldı.

SPORA DESTEK

Başta Osmancık Belediye Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren spor dalları olmak üzere sporcularımıza ve okul sporlarına desteğimiz devam ediyor.

PANDEMİ SÜRECİNDE HALKIMIZIN YANINDA OLDUK

2020 yılının başlarında başlayan pandemi sürecini toplum olarak hep birlikte dayanışma içerisinde atlatmak amacıyla sosyal belediyecilik çalışmalarına hız verdik.

Bu süreçte karantinaya alınan kişiler ile 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan 450 haneye sıcak yemek, 400 aileye 20.000 ekmek verildi. Su faturaları 3 ay ertelendi. Belediyenin kiracısı olan esnafımıza kira desteği yapıldı. Vatandaşlarımıza maske dağıtımı yapıldı ve halen de dağıtımlarımız sürüyor. Her eve 20 ton ücretsiz su verildi.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE AŞEVİ FAALİYETLERİ

Osmancık Belediyesi olarak darda olana uzanan el olmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza yönelik maddi ve ayni yardımlarımız her yıl artırılarak devam ettiriliyor. Aynı zamanda Ramazan ayı boyunca İmaret Aşevinde iftar ve sahur için vatandaşlarımızın da bağışları ile hazırlanan yemekler ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere her gün ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

HAZIRLIKLARI SÜREN PROJELER

İlçemize yatırımlarımız tüm hızıyla devam ederken yeni projelerin de hazırlığı sürüyor. Mevcut yatırımlarımız tamamlandıkça yeni projelere de kaynak ayrılacaktır. Hayata geçirmeyi planladığımız projelerin bazılarını kamuoyu ile paylaştık.

KIZILIRMAK 2. ETAP ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kızılırmak Şehir Geçişi boyunca yapılan çevre düzenlemesinin D100 Karayoluna kadar birleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda nehrin her iki kıyısında sosyal alanlar, yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yapılacaktır.

KIZILIRMAK’A BENT VE TEKNE GEZİLERİ

Kızılırmak Islahının tamamlanmasının ardından açılır kapanır bir bent sistemiyle nehrin şehir merkezinde bir gölet haline gelmesi sağlanacaktır. Böylelikle su seviyesi sabit kalacak ve Kızılırmak içerisinde su sporları ve tekne gezileri gibi aktiviteler yapılabilecektir. DSİ ile işbirliği içerisinde çalışmalar sürdürülmektedir.

TÜRK DEVLETLERİ PARKI PROJESİ

Yeni Mahallede eski hükümet konağı alanına yapılması planlanan Türk Devletleri Parkının projesi hazırlanmıştır. Alanda bulunan kamu binalarının devri için çalışmalar sürmektedir.

GÜNEY MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Güney Mahallesinde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi için Çevre ve Şehircilik bakanımız Sayın Murat Kurum’a proje sunulmuş olup Sayın Bakanımızın onayı ile 550 Konut TOKİ tarafından inşa edilecektir.

AT YARIŞ ALANI ÇEVRE DÜZENLEMESİ

At Yarışları ve Başpehlivanlık Güreşlerinin yapıldığı festival alanı meradan çıkarılarak belediyemize tahsisi sağlanmıştır. İlçemiz için en önemli etkinlik yeri olan bu alan için yeni proje hazırlanmış olup çalışmalara başlanmıştır.

KÜLTÜR MERKEZİ VE KÜTÜPHANE PROJESİ

İlçemize modern bir kültür merkezi, konferans salonu ve kütüphane projesi hazırlanmış olup yatırım için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışmalar sürmektedir.

GÜRLEYİK TOKİ KONUTLARI PROJESİ

Gürleyik Mahallesinde bulunan ve mera vasfını yitirmiş arazinin meradan çıkarılarak toplu konut yapılmak üzere TOKİ’ye devredilmesi için imar planı çalışmaları tamamlanmıştır. En kısa sürede talep toplama sürecine başlanacaktır.

KENT MEYDANI PROJESİ

Eski Belediye binası yıkılarak yerine modern bir kent meydanı yapılması hedeflenmektedir. Böylelikle ilçemiz çeşitli etkinliklerin yapılacağı bir Kent Meydanına kavuşmuş olacak aynı zamanda çarşı merkezi ile Kızılırmak sahilindeki sosyal alanların bütünleşmesi sağlanacaktır.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM

Pandemi süreciyle ara vermek zorunda kaldığımız Pirinç Festivali, At Yarışları, Yağlı Güreşler gibi etkinliklerimiz bu yıl itibariyle tekrar devam edecektir. 3 yıl içerisinde pirinç festivalinin yanı sıra ilçemiz daha birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptı.

İstanbul’da düzenlemiş olduğumuz Osmancık Pilav Günü etkinliğimizi gelenekselleştirmeyi hedefliyoruz. Daha önce düzenlenen konserler, yarışlar, off-road, motokross, oto festivali gibi etkinliklerimiz daha da zenginleştirilerek devam edecektir.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ