TEMİZ ÇORUM İÇİN 7/24 AŞKLA ÇALIŞILIYOR

Okuduğunuz haber
SÜT ÜRETİCİLERİ ZARAR EDİYOR

TAHTASIZ, ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Anasayfa   /    İLÇELER    /    SÜT ÜRETİCİLERİ ZARAR EDİYOR

SÜT ÜRETİCİLERİ ZARAR EDİYOR

Süt üreticileri, yeme yapılan yüksek zamlar, girdi maliyetlerinin aşırı oranda artması, dişi hayvanların kesime gönderilmesi, üretimde yaşanan düşüş ve hayvancılığın artık rantabl olmaktan uzaklaşması nedeniyle zor günler yaşıyor.

İLÇELER      13 Eylül 2022 - 15:45     0

SÜT ÜRETİCİLERİ ZARAR EDİYOR

Süt üreticileri, yeme yapılan yüksek zamlar, girdi maliyetlerinin aşırı oranda artması, dişi hayvanların kesime gönderilmesi, üretimde yaşanan düşüş ve hayvancılığın artık rantabl olmaktan uzaklaşması nedeniyle zor günler yaşıyor.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve beraberindeki partililer, Mecitözü Süt Birliği’ni ziyaret ederek birliğin ve üreticilerin sorunlarını dinledi.

Üreticiler, Ulusal Süt Konseyi’nin süt fiyatlarında güncelleme yapmadığını, maliyetlerin sürekli arttığını belirterek, üreticilerin zararda olduğunu, böyle giderse hayvancılığın, et ve süt üretiminin tehlikeye gireceğini, fiyatların çok daha yüksek seviyeye çıkabileceğini dile getirdi.

Çiftçinin, üreticinin zor bir dönem yaşadığını ifade eden birlik temsilcileri, süt fiyatlarının acilen güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Üreticiler, tarım ve hayvancılığın desteklenmesini, gelecek dönemde gıda krizi yaşanmaması için acilen tedbir alınmasını istedi.

CHP İl Başkanı Tahtasız ise “Üretim maliyetlerini karşılayamayan süt üreticileri hayvanlarını kesime gönderiyor. Bu durum, ilerde süt ve et krizine neden olacak. Üreticimiz, hem kendi damızlığını hem besi hayvanını doğurması gereken süt ineğini kasaba gönderiyor. Çünkü hayvanın yediği yem, ürettiği süt maliyetini karşılamıyor.

Hayvancılık maliyetlerinin %70’ni yem oluşturmaktadır. Eğer siz bir ülkede yem sorununu çözememişseniz hayvancılığı sürdüremezsiniz. Yetkilileri en kısa zamanda süt üreticilerimizin bu sorununu çözmek için harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.

Tahtasız, tarım ve hayvancılık alanındaki yanlış uygulamalar ve sürekli artan girdi maliyetlerinden dolayı üreticinin zarar ettiğini belirterek, CHP iktidarında üreticinin önünü, ufkunu açacak düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

Tahtasız, 1 kilo süt satan bir üreticinin, 1.5 kilo kesif yem alması gerektiğini ancak yem fiyatlarında sürekli yaşanan artışın üreticiyi zarara sürüklediğini belirterek, “Çiftçinin, üreticinin yanındayız. CHP iktidarında ülkemizi tarım ve hayvancılıkta atağa geçirerek kalkındıracağız” diye konuştu.

Tahtasız, her zaman ve her koşulda üreticinin yanında olduklarını belirterek, sorunların çözümü noktasında gereken girişimleri yapacaklarını, talepleri ilgili kurumlara ileteceklerini söyledi.

Mecitözü Süt Üreticileri Birliği’ni ziyareti sırasında Tahtasız’a; Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, İlçe Başkanı Ahmet Bilgin, İlçe Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse ile Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özcan da eşlik etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ