PİRBABA YENİDEN FAALİYETE GEÇTİ

Okuduğunuz haber
TEMSİLİ AKŞEMSEDDİN DUALARLA UĞURLANDI

AK KADROLAR 150 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Anasayfa   /    İLÇELER    /    TEMSİLİ AKŞEMSEDDİN DUALARLA UĞURLANDI

TEMSİLİ AKŞEMSEDDİN DUALARLA UĞURLANDI

İstanbul’un Fethinin 569. Yılı münasebetiyle İskilip’te fethin mimarı Akşemseddin Hazretlerini uğurlama töreni düzenlendi.

İLÇELER      04 Haziran 2022 - 13:02     0

TEMSİLİ AKŞEMSEDDİN  DUALARLA UĞURLANDI

İstanbul’un Fethinin 569. Yılı münasebetiyle İskilip’te fethin mimarı Akşemseddin Hazretlerini uğurlama töreni düzenlendi.

İskilip Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Bolu Çorumlular Derneği tarafından organize edilen Akşemseddin’i Uğurlama ve Fetih Konferansına; Vali Yardımcısı Tamer Orhan, İskilip Kaymakam Vekili Yunus Emre Bozkurtoğlu, Belediye Başkanı Ali Sülük, Daire Amirleri, öğrenciler ve çok sayında davetli katıldı. Program Ulu Cami önünde Uğurlama Töreni ile başladı. Temsili Akşemseddin, İstanbul’un Fethi için dualarla uğurlandı.

Bolu Çor-Der Onursal Başkanı Fikret Kısar, ‘Akşemseddin Hazretlerinin halifesi İskilip’in uleması Şeyh Musluhiddin Attar Hazretlerinin türbesine geçilecek yol olmadığını konferansta dile getirdi ve açıklamasında, “ Sayın Valimizden buranın restore edilmesini ya da kamulaştırıp bu değerimize sahip çıkılmasını istirham ediyorum.

Sayın Valimizden bir diğer isteğim ise; Akşemseddin Hazretlerinin 10 yıl ikamet ettiği Aşağı Şeyhler Köyü yolunun durumu çok kötü bu yolumuzunda yapılmasını talep ediyor, katılımcı hocalarımıza ve değerli halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Şeyh Musluhiddin Attar Türbesi ile yapılacak herhangi bir çalışmaya destek vereceklerini belirten Başkan Ali Sülük, “ İlçemizin manevi önderlerinden olan Şeyh Musluhiddin Attar Türbesi için Valiliğimiz ve Müftülüğümüz tarafından yapılacak çalışma için imar çalışmalarına ve her türlü çalışamaya destek vermeye hazırız.

İlçemizin tanıtılmasında önemli payı olan böyle etkinliklere her zaman destek olmaya ve yapmaya gayret gösteriyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen Bolu Çor-Der Onursal Başkanı Fikret Kısar Bey’e teşekkür ederim ” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ